SORIN OPRESCU TREBUIE SA CANDIDEZE

Sorin Oprescu este oprit sa candideze. Sistemul ticalosit, monstruasele coalitii, o interpretare ciudata a legii dar paradoxal, onestitatea lui Sorin Oprescu, au facut ca favoritul bucurestenilor sa nu fie lasat sa candideze la Primaria Generala.

Sorin Oprescu deranjeaza pe multi. Este cinstit, independent din toate punctele de vedere dar mai ales este iubit de oameni. Lasand la o parte sondajele de opinie, care il dadeau favorit, intrebati bucurestenii pe cine ar vota, pe cine simpatizeaza. Sorin Oprescu este pe buzele tuturor. Ar fi spulberat orice candidat al oricarui partid. Alin Teodorescu a precizat ca, Sorin Oprescu era cotat cu 37 la suta din voturi, fiind pe prima pozitie, intr-un sondaj tinut secret de catre PSD. Si ca sa vedeti cat de aberanta este hotararea BEM, sunt contracandidati ai domniei sale care contesta modul ticalos prin care Doctorul este oprit sa candideze. Este vorba de candidatii P.R.M. si ai P.C.

,,Candidaţii independenţi la fotoliile de primari au nevoie, potrivit articolului 48, alineatul 2 din Legea 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, de o listă de susţinători care trebuie să cuprindă minimum 2% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente din circumscripţia pentru care candidează.

‘Pentru funcţia de primar, candidaţii independenţi trebuie să prezinte o listă de susţinători, care trebuie să cuprindă minimum 2% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente din circumscripţia pentru care candidează, dar nu mai puţin de 200 în cazul comunelor, 300 în cazul oraşelor, 1.000 în cazul municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti şi 5.000 în cazul municipiului Bucureşti’, se arată în lege.’’ Sursa: Jurnalul National.


Observati ambiguitatea legii. Imaginati-va ca Sorin Oprescu, un senator al Romaniei I se incalca un drept fundamental statuat prin constitutie. Dreptul de a fi ales. Dreptul de a intra in lupta electorala pentru bucuresteni.

Motivul invocat de Biroul Electoral Municipal în respingerea candidaturii a fost următorul: din cele 40.420 de semnături de susţinere depuse, 4.982 nu au fost considerate valabile. Pentru validarea candidaturii ar fi fost nevoie de 35.803. BEM a validat doar 35.438. Astfel că Doctorului i-au lipsit 365 de semnături valabile. Semnăturile invalidate, a comunicat BEM, nu aveau ataşate seria şi numărul cărţii de identitate a semnatarului, ci doar codul numeric personal, comenteaza Evenimentul Zilei.

In orice tara civilizata, codul numeric personal prevaleaza altor date de identitate. Orice tranzactie la banca, orice contract semnat, pana si un amarat de abonament de telefon se face folosind Codul Numeric Personal. In cazul lui Sorin Oprescu CNP simpatizantilor sai nu are nicio insemnatate. Imaginati-va ca in cazul lui Miron Mitrea si al lui Basescu legea a fost interpretata. Prezumtivele fapte pentru care erau acuzati contineau afaceri de miliarde. In cazul lui Oprescu legea este ,,aplicata’’ literar, forma precedand fondul. Si asta pentru a nu fi lasat sa candideze.

Sorin Oprescu a asteptat ca Mircea Geoana si Vanghelie sa lase la o parte orgoliile personale. Nu a fortat un razboi fratricid in PSD. ,,Prostanacul’’ era in disputa directa cu adevaratul lider al PSD, Ion Iliescu, un sustinator al lui Oprescu. Jocurile de culise l-au impus pe Cristi Diaconescu, ca ,,solutie echilibrata’’. In aceste conditii Sorin Oprescu a ales sa candideze independent, dependent de semnatura bucurestenilor. A strans peste 100 000 de semnaturi in cateva zile. Din pacate faptul ca Sorin Oprescu a asteptat decizia PSD-ului inainte de a-si anunta candidatura ca independent, a facut ca stafful sau sa intre in criza de timp. Indosarierea si verificarea tuturor semnaturilor stranse a fost imposibila.
Cu toate acestea au fost depuse 40 420 de semnaturi. Cu peste 35000 cat prevede legea, si cu 5000 peste cum este interpretata legea. Ele au fost anulate.

Interesant anuntul lui Mircea Geoana. Stiind ca va fi acuzat de faptul ca a boicotat candidatura Doctorului, atat in propriul partid dar si prin interpusi, ca independent, a anuntat nici mai mult nici mai putin ca ar accepta ca Adrian Nastase sa candideze in locul lui la presedintie. Asta ca sa mai castige putin timp.

Sorin Oprescu va candida la primaria capitalei. Si va castiga. Singur impotriva tuturor. Este imposibil ca dupa 18 ani de democratie sa i-se ingradeasca dreptul favoritului numarul unu sa intre in cursa pentru bucuresteni.

Sorin Oprescu are nevoie de sprijinul bucurestenilor. Contestatia depusa la Tribunal va fi judecata in cateva zile. Este nevoie ca bucurestenii sa fie prezenti in sala. Pentru ca inainte ca Sorin Oprescu sa fie furat, bucurestenii au fost furati!!!

Reclame

 1. #2 by jan on aprilie 24, 2008 - 8:03 am

  cat va mai place, voua, tuturor candidatilor, sa mai gadilati in *** prostimea!
  bucurestenii decid, bucurestenii nu sunt prost, nu mai pot fi mintiti, oamenii stiu adevarul, ma intorc la popor.

  toti cantati aceleasi cantece. pana una-alta, voi cei din PSD trebuie sa-l calariti zi si noapte pe VANGHELIE care este de ani buni la sectorul 5, ca sa faca din sector o perla a Bucurestiului, nu sa iti rupi masina pe stradutele din spatele pietii rahova (si cam de peste tot) si sa te umpli de praf. si sa iti sparga manelele urechile de la tarabele de vis a vis de piata rahova.

  nu va e jena?

  astept sa vad daca aveti sange sa lasati comentariul asta, ca pe blogul lui geoana unul asemanator mi-a fost sters mai demult

 2. #3 by jan on aprilie 24, 2008 - 8:08 am

  erata:

  – bucurestenii nu sunt prostI
  – trebuiA sa-l calariti pe Vanghelie…

  sfat de campanie, pentru ca sunt specialist: articolele sa fie scrise la persoana 1, nu „Sorin Oprescu este oprit sa candideze” ci „Oameni buni, sunt oprit sa candidez”! Sa para ca articolele sunt scrise de el nu de staff

  dan

 3. #4 by adrian on aprilie 24, 2008 - 8:32 am

  Cu 20 de oameni, daca iti repartizezi adresele celor care nu au trecuta seria buletinului pe zone din bucuresti (chir pe adresa http://www.pmb.ro e o harta interactiva ce poate sa localizeze destul de bine un numr postal de pe orice strada) , si dai fiecaruia din cei 20 o zona, in 5 ore (preferabil 16:00-21:00 cind majoritatea sint acasa) poti merge laa fiecre si lua seria la cel putin jumtate din semnatari cu date incomplete, si …e nevoie de mult mai putini, si miine dimineata sint aceleasi liste predate la inceput la BEM, cu datele ok.

 4. #5 by mariusic on aprilie 24, 2008 - 10:40 am

  „Sistemul ticalosit, monstruasele coalitii, o interpretare ciudata a legii dar paradoxal, onestitatea lui Sorin Oprescu, au facut ca favoritul bucurestenilor sa nu fie lasat sa candideze la Primaria Generala.” Care interpretare ciudată a legii?! Unde e frate legea asta ambiguă?! Mie mi se pare foarte clar. Citeşte mai mult pe http://pitchers.wordpress.com/2008/04/24/sorin-oprescu-intre-lege-si-tocmeala/

 5. #6 by Petrisor Socol on aprilie 24, 2008 - 11:31 am

  Unde este legea? Nu exista legi in Romania. ne meritam soarta si abia astept ca PSD sa piarda alegerile pentru ca din cauza lor , Oprescu nu a fost lasat sa candideze la Primarie. Rusine clasei politice romanesti.

 6. #7 by Stefan RADOVEANU on aprilie 25, 2008 - 7:10 pm

  Sorin OPRESCU joaca o carte murdara isi apara cartelul Mafoit care l-a creat.

  Nu este vorba de o candidatura politica si nici profesionala, vine in acest joc electoral ca perturbator.

  Ofcina PSD ista îsi gaseste pozitia de autor a tot RAULUI din ROMANIA, Sorin OPRESCU vine sa intoarca capul Românului de la saracie si umilinta la victimizarea cetateanului candidat.

  Am asistat pe calea TV la câteva scene de umilinta a natiunii a parintilor si bunicilor nostri la recuperarea unor sacose aruncate cu ceva de ale gurii.

  Iata unde s-au scurs cei 18 ani de impotenta politica lansati de FSN, PDSR, PSD, ConventiaDemocratica si Alianta DA.

  RAUL a fost si este controlat de acest ultim PSD partid neo fascist.

  Daca Sorin OPRESCU este sincer si fidel natiunii trebuie sa se rupa complet de ofcina Mafiota si demasca CRIMINALII ROMANIEI.

  Altfel, Nu va lasati inselati de acesti rechini Mafioti .

  Un Pasti Fericit

 7. #8 by White Wolf on mai 2, 2008 - 2:34 pm

  Eu am citeva observatii. Pentru noi nu conteaza daca prevaleaza CNP-ul sau seria de buletin dar pentru lege conteaya si in cazul acesta nu CNP-ul prevaleaya, asa cum va place sa scrieti ci seria de buletin. De ce? Pentru ca CNP-ul nostru ramine valabil indiferent in ce localitate avem domiciuliul, dar actele de identitate le schimbam atunci cind avem alt domiciliu. Iar sustinatorii unui candidat trebuie sa aiba domiciliul in localitatea in care acesta candideaza.
  In alta ordine de idei: ce ne facem cu semnatarii care nu isi recunosc semnatura pe actele respective? Oprescu vrea sa isi intemeieze candidatura pe o lista cu falsuri?

 8. #9 by Marian on mai 6, 2008 - 7:36 pm

  Oprescule, esti omul lui Iliescu si crede-ma ca nu contezi in Bucuresti. Nu vei fi niciodata primar aici! Tu esti sistemul de care vorbeste Traian Basescu, tu esti ticalosit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: