CUI II ESTE FRICA DE OPRESCU

Contestatia depusa de Sorin Oprescu a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti. De colegii membrilor Biroului Electoral Municipal. In acest moment Sorin Oprescu este oprit sa intre in lupta electorala.

Cui ii este frica de Sorin Oprescu?

1. Lui Traian Basescu si Partidului Liberal Democrat. Sorin Oprescu este
favoritul numarul unu la castigarea alegerilor pentru Bucuresti. Odata ajuns primar general al Capitalei ,va scoate ,,scheletii din dulapuri’’.  Sa nu uitam ca Primaria a fost la cheremul lui Basescu si al lui Videanu. Afacerile ,,veroase’’ ale primarilor generali, semnalate de presa,  ar fi putut fi scoase la iveala.
Traian Basescu a castigat cu un singur procent lupta cu Sorin Oprescu in 2000. Atunci, ca si acum, Doctorul a fost furat de catre PSD. O monstruasa coalitie intre PD si PSD l-au impus pe Basescu primar general si apoi presedinte al Romaniei. Sorin Oprescu deranjeaza. Are o personalitate prea puternica pentru a fi cooptat in vreun grup de interese. Sorin Oprescu respecta cetateanul. Pentru Basescu, Oprescu devenea o problema ca primar general al capitalei. Era principalul sau contra-candidat la alegerile din 2008. Si l-ar fi spulberat.

2. Lui Mircea Geoana si aripii Mitrea, Vanghelie, Geoana, Hrebenciuc. In urma sondajelor de opinie comandate de PSD si tinute la secret de catre partid, optiunea bucurestenilor era suficient de clara. Sorin Oprescu avea cu 20 la suta mai mult fata de candidatul PLD. Pentru prima oara, stanga, in persoana lui Oprescu putea castiga primaria. Se stie ca, cel putin la nivel declarativ, Oprescu era sprijinit de aripa Iliescu-Nastase. Fara sa vrea, Doctorul, s-a trezit in mijlocul unei lupte de gherila a propriului partid. Dupa o serie de balbaieli simptomatice ale presedintelui de carton al PSD, Mircea Geoana, se ajunge la o decizie surprinzatoare. Nu candideaza Vanghelie, dar nici Oprescu. Astfel, Cristian Diaconescu s-a trezit aruncat intr-o lupta pe care nu si-a dorit-o. Pentru ca, o data ajuns primar general, Oprescu devenea automat candidatul partidului la presedintie in detrimentul ,,Prostanacului’’.
3. Tuturor grupurilor de interese care capuseaza primaria generala si primariile de sector. Sorin Oprescu, prin natura sa, este un independent. Dependent de sustinerea bucurestenilor. Ar fi ,,operat’’ in administratia locala a Bucurestiului cu ,,mainile curate’’.

In conditiile date, s-a declansat mecanismul ticalosit. Oprescu trebuie oprit sa candideze. Cu orice pret si prin orice mijloace.

Marti, in jurul orelor 17, candidatura lui Sorin Oprescu este acceptata de BEM.

RETINETI: SORIN OPRESCU ARE ACCEPTUL LEGAL CA SA POATA CANDIDA INDEPENDENT. LEGEA II DA UNDA VERDE PENTRU A INTRA IN LUPTA PENTRU BUCURESTI. CANDIDATURA ACCEPTATA, STAMPILATA, PARAFATA.

Dupa-amiaza, Sorin Oprescu era candidat legal la primaria capitalei, iar noaptea este sunat pentru a i se comunica faptul ca a fost o greseala si, de fapt, i s-a respins candidatura. Are nevoie de ,,aproximativ’’ 35 000 de semnaturi pentru „aproximativ” 1 800 000 de votanti bucuresteni. Doctorul arata ca a depus 41 000 de semnaturi. Iar noaptea celei mai mari hotii din istoria electorala a Romaniei se aseaza peste Bucuresti si peste semnatarii lui Oprescu, bucurestenii. Niciodata, in istoria postdecembrista a Romaniei, un candidat independent dorit de popor nu a fost lasat sa intre in lupta electorala. Iata ca s-a mai creat un precedent. Pana la lichidare fizica ar mai fi un mic pas.

Sorin Oprescu lupta in continuare. Curtea de apel are un ultim cuvant. Sursele noastre vorbesc de niste presiuni abominabile asupra magistratilor Curtii. Mai mult ca sigur, Sorin Oprescu va pierde si aici. Si, odata cu el, toti bucurestenii.

E bine ca Ion Iliescu este cu sufletul – pardon! – cu „tot sufletul” alaturi de Sorin Oprescu. Chiar daca este in Tunisia…

 

Reclame

 1. #1 by Valentin Vasilescu on aprilie 25, 2008 - 11:00 am

  Au scos „baietii” ceva de senzatie, fara sa stie ca prin aceasta caseta ii dau dreptate lui Sorin Oprescu.
  http://www.cotidianul.ro/o_inregistrare_audio_arata_cum_se_negociau_spagile_in_numele_lui_nastase-44400.html
  Daca A.Nastase a luat sau n-a luat milioanele conteaza prea putin. Important e ca aceia erau bani negri si ca asa functionase mecanismul pina in 2001. De unde proveneau banii ? Din contrabanda cu tigari cu voie de la oficialitati ? Pai documentele arata ca din 1996 asta se facea pe fata la platforma cargo de la Otopeni, cu complicitatea directorului Aleodor Frincu si a ajutorului sau, Vasile Tocu, care au fost recompensati in 1997 cu functiile de secretar de stat pentru aviatie si inspector al aviatiei civile in ministerul Transporturilor, chiar de catre Traian Basescu. Vezi : http://www.myspace.com/val2002
  Si ca tot la Otopeni, sub guvernarea Vacaroiu, Ciorbea, R.Vasile, M. Isarescu se mai traficau la greu si arme. De care Emil Constantinescu nu e strain absolut de loc, pentru ca semna. Asadar, spre deosebire de T.B., ministru al Transporturilor in perioada 1997-2000, Oprescu poate acuza clasa politica ticalosita. Dar si Justitia care este obedienta acesteia si insceneaza, trimitind la ordin oameni nevinovati la puscarie, le trimite famiiliile in strada la cersit, nu numai ca impiedica libertatea de a candida a celor care nu sunt parte a sistemului.
  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=315&cam=2&leg=2000&pag=0&idl=1

 2. #2 by Caramella on aprilie 25, 2008 - 12:21 pm

  Stimate dle dr. Oprescu,
  CNP-ul este suficient pentru identificarea unei persoane, daca se vrea …

  VARIANTE URGENTE DE LUCRU:

  1) „SERVICIUL DE EVIDENTA POPULATIEI” ar putea identifica usor 500 CNP-uri pentru a se demonstra ca persoanele respective sunt din Bucuresti (si nu din provincie) – PRINTR-O CERERE URGENTA A AVOCATILOR DVS. LA M.I.R.A
  2) doar 400 persoane care stiu ca au dat numai CNP-ul, ar mai putea veni cu date suplimentare privind adresa pentru recursul de la Curtea de Apel – PRINTR-UN ANUNT IN MASS-MEDIA (CA STIRE LA ACTUALITATI ANTENA 1/PROTV).
  Aceste date de adresa ar putea fi transmise de cei 400 si telefonic (sau eventual pe mailul unei persoane de contact) deoarece semnaturile lor exista deja in original !
  MIRA e cea care ar trebui sa colaboreze in legatura cu tot ce inseamna Biroul Electoral Central, Tribunal.
  3) 2% (35.803 persoane) din numarul votantilor bucuresteni cum a fost stabilit ?
  Pot demonstra ca persoane din familia mea au buletin de Bucuresti si nu mai locuiesc demult in capitala, fiind mutati/flotanti in provincie si nu voteaza niciodata aici.
  Cine stie cati sunt ca ei ? Ei maresc in mod fals numarul votantilor pentru Bucuresti … in detrimentul Dvs. care trebuie sa prezentati mai multe voturi decat ar trebui.
  Apoi din 2% trebuie scazut: numarul persoanelor decedate, persoanele mutate in provincie, persoanele care pleaca definitiv in strainatate (cu drept de vot), persoanele care pleaca temporar (la munca cu contract, la studii, la tratament, etc) – PESTE VARSTA DE 18 ANI, iar in acest sens exista o statistici la care s-ar putea face referire !
  CEI DIN COMISIILE DE VOT POT CONFIRMA CA INCA EXISTA PROBLEME PRIVIND EVIDENTA EXACTA A POPULATIEI, IN SPETA A CAPITALEI.
  4) nimeni nu este obligat prin lege sa-si dea absolut toate datele: CNP, BI/CI, adresa completa si semnatura. Legea privind confidentialitatea datelor personale este in vigoare !
  5) BEC trebuia sa anunte in prealabil numarul exact de semnaturi pentru eventualii candidati independenti … si nu apoximativ si nu aproape de ultima zi de inscriere a candidatilor ! BEC e in culpa !
  AVOCATII POT FACE REFERIRE SI LA ACESTE PROBLEME !
  SA VA AJUTE DUMNEZEU !

  Cu deosebita stima si admiratie,
  cami.2005@yahoo.com

 3. #3 by Valeriu Popa on aprilie 25, 2008 - 5:41 pm

  Felicitari domnule Oprescu! Ma bucur din suflet ca va fost acceptata candidatura.

 4. #4 by Stefan RADOVEANU on aprilie 26, 2008 - 6:29 am

  Un buratino lansat de psd sa derute natiunea de la saracie si umilinta.

  Precedentul face spume la gura, un handicapat vrea sa ajunga primar la capitala.

  Rusine capitalei de a accepta un mascarici

 5. #5 by Valentin Vasilescu on aprilie 26, 2008 - 6:39 am

  Ma bucur ca ati intrat in cursa. Cred ca un om care zilnic ia contact cu durerea semenilor si se straduieste s-o aline nu poate trece nepasator pe linga aspiratiile, nevoile bucurestenilor. Majoritatea contra-candidatilor dvs. sunt parlamentari si cred ca nu stiu ce anume se cere unui parlamentar. Am vrut sa vad daca le-a pasat de cei care i-au votat si au avut macar preocuparea sa urmareasca ceea ce ce se intimpla in circumscriptiile lor, de regula altele decit nr. 42-Bucuresti. Numai ca au fost cu totii plecati cu curca la raze in cei 4-8 an de mandat.

  http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari.detalii?idi=3483&idl=1
  http://www.cdep.ro/interpel/2001/i257A.pdf
  http://www.cdep.ro/interpel/2001/r257A.pdf

  http://www.cdep.ro/interpel/2001/i91B.pdf
  http://www.cdep.ro/interpel/2001/r91B.pdf
  http://www.cdep.ro/interpel/2001/2r91B.pdf

 6. #6 by Valentin Vasilescu on aprilie 26, 2008 - 6:47 am

  Ma bucur ca ati intrat in cursa. Cred ca cel care se confrunta zilnic cu suferinta oamenilor si care incearca s-o aline nu poate fi nepasator la nevoile, aspiratiile bucurestenilor. Majoritatea contra candidatilor dvs. sunt parlamentari, in alte circumscriptii decit nr. 42-Bucuresti, ceea ce mi se pare cam aiurea. Am verificat daca lor le pasa de cei care i-au votat si au incercat sa stie macar ce se intimpla in circumscriptiile lor si sa indrepte ceea ce e rau. Din pacate au fost cu totii cu curca la raze in acest mandat.
  http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari.detalii?idi=3483&idl=1
  http://www.cdep.ro/interpel/2001/i257A.pdf
  http://www.cdep.ro/interpel/2001/r257A.pdf

  http://www.cdep.ro/interpel/2001/i91B.pdf
  http://www.cdep.ro/interpel/2001/r91B.pdf
  http://www.cdep.ro/interpel/2001/2r91B.pdf

 7. #7 by neinfectat de comunism on aprilie 26, 2008 - 1:27 pm

  @lupiu
  amice daca nu iti convine ca marinelul a ajuns presedinte nu ai decat sa il votezi pe nastase de 10 ori pe acelasi cartonnas electoral in 2009

  tu esti frustrat ca nu ai mai putut sa furi ca in perioada 2000-2004…

  spui ca nu il urasti pe baxescu dar postezi un comentariu de juma’ de pagina in care il spurci ca la usa cortului in care te-a nascut o mama eroina…

  sa iti spun crezul psd-ului: eu fur, tu furi, noi ele furam tot ce se mai gaseste in tzara asta a bolsevicului de iliescovici

 8. #8 by neinfectat de comunism on aprilie 26, 2008 - 1:30 pm

  Sorin Oprescu a devenit brusc o victima a sistemului care l-a sustinut, i-a acordat functii si l-a rasfatat. Fost director la spitale cu staif din Capitala, senator, profesor universitar si candidat perpetuu la Primaria Capitalei, Sorin Oprescu declara fara drept la replica, dar si fara argumente: “Sistemul m-a scos din joc”. Crescut intr-o familie legata direct de regimul ceausist, dupa cum rezulta din anchetele de investigatie publicate de-a lungul timpului, cu tatal “colonel in Directia a V-a” a Securitatii, iarmama – “ofiter DIE”, Sorin Oprescu stie exact din cine este format “sistemul” si cum lucreaza acesta. Sustinut mereu de mentorul sau, Ion Iliescu, generosul doctor, iubit de pacienti si de multe ori favorizat de jurnalisti, s-a intins mai mult decat ii era plapuma. A vrut sa fie in acelasi timp senator, director de spital, doctor, lider de partid si doar legiferarea conflictului de interese l-a facut sa renunte la o parte din functii. In final si-a abandonat pacientii in favoarea politicii, incercand in acelasi timp, dupa moda autohtona a demnitarilor, sa-si consolideze prin frauda cariera universitara.

  Marginalizarea lui Sorin Oprescu in cursa pentru Primaria Capitalei ii da ocazia senatorului-doctor sa se revolte impotriva colegilor si prietenilor sai politicieni. Multi s-au grabit sa spuna ca noul discurs antisistem folosit de Oprescu pentru reconstructia propriei imagini ar putea sa-l propulseze pe doctor in cursa pentru Cotroceni ca principal concurent al presedintelui Basescu. Sorin Oprescu se supraestimeaza, bazandu-se probabil tot pe oameni ai sistemului atunci cand isi proiecteaza cu optimism o noua cariera politica, un nou partid si mai ales noi suporteri. Sorin Oprescu nu-si da seama ca fara PSD nu poate face mai nimic, nu-si da seama ca parasind un partid mare si influent va ajunge ca Petre Roman, o butaforie la periferia peisajului politic romanesc.

 9. #9 by Stefan RADOVEANU on aprilie 26, 2008 - 2:36 pm

  Pentru Domnul Cristian DIACONESCU,

  Stefan RADOVEANU spune:

  aprilie 26, 2008 la 7:33 am
  Stimate Doamne si
  Stimati Domni Social Democrati Europeeni din ROMANIA,

  Asistam la un circ sau le realizarea precedentului, scoaterea din mâneca a valetului Sorin OPRESCU.

  Toata Stima pentru Cristian DIACONESCU, LIMITA BUNULUI SIMT a fost depasita, s-a utilizat numele sau pentru a salva ticalosia din ofcina psd ista.

  Cred ca dupa sarbatorii cea mai buna decizie a lui Cristian DIACONESCU este sa demisioneze din acest ticalos partid.

  Este momentul separari apelor si crearea adevaratei social democratii europeene în ROMANIA.

  Daca aceasta separare se va declara, electoratul va veni spre Criatian DIACONESCU, urmând apoi formalitatile noului PARTID SOCIAL DEMOCRAT EUROPEEAN.

  Domnule Cristian DIACONESCU,

  Social Democrati Europeeani din ROMANIA va asteapta.
  Aveti ocazie sa rupeti de trecutul TICALOS instaurat in dec 1989 si de MAFIA instaurata in jurul acestei ofcine murdare si ticaloase PSD.

  Va felicit si va urez un Paste fericit.

 10. #10 by Stefan RADOVEANU on aprilie 26, 2008 - 8:18 pm

  A Sorin OPRESCU.

  Este seara Invierii, a reconcilierii, te rog sa-ti ceri scuze natiunii de apartenenta la sistemul ticalos al PSd ului, ofcina neo fascista.

  Dumnezeu sa-ti poarte sansa si norocul sa fii linistit si la masa cu cei care doresc binele natiunii.

  Au trecut 18 ani, mult RAU ati facut natiunii, ati adus SARACIA & UMILINTA, PRIBEGIA si DUREREA pensionarilor, ati distrus administratia si instaurat MAFIA, SPAGA fiind produsul cel mai de pret.

  Domnule Sorin OPRESCU ati reprezentat un partid ticalos, presque marié, divortati si spune-ti ADEVARUL

  Este noaptea luarii luminii, fiti mândru daca rezistati sa spuneti ADEVARUL din aceasta ofcina ticaloasa.

  Nu primaria capitalei este cel mai important , asteptam dela Sorin OPRESCU, denuntarea CRIMINALILOR din sistemul ticalos al ofcinei.

  Domnule Sorin OPRESCU, va urez un Paste fericit si noaptea aceasta sa va dea multa ratiune si curaj

  HRISTOS A INVIAT !!!

 11. #11 by Dan At. on aprilie 28, 2008 - 3:01 pm

  Domnule Oprescu, eu nu sunt din Bucuresti (din pacate!) insa ma simt atat de legat de aceasta candidatura a dumneavoastra incat v-as ruga, dupa ce se termina balciul asta si sunteti Primar General, sa incepeti sa strangeti semnaturi penrtu candidatura la functia de Presedinte al Romaniei. Ma ofer vuluntar pentru Pitesti!

 12. #12 by Steluta on mai 7, 2008 - 6:21 am

  Felicitari pentru victorie! Sper din tot sufletul sa va mai felicit ,cind o sa cistigati alegerile,cind o sa fiti PRIMAR.

 13. #13 by dan goldis on mai 7, 2008 - 7:27 am

  doctore, daca ajungi in turul 2 ai sanse sa cistigi primaria, fiindca absolut toti simpatizantii candidatilor eliminati vor vota cu tine. In consecinta,tinta ta electorala, in prima etapa, este sa ajungi in turul 2 si tocmai de aceea te sfatuiesc sa musti aprig din buldog si sa-i neglijezi pe ceilalti contracandidati. Ei, oricum nu vor conta prea mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: