Sorin Oprescu la Scoala Speciala nr. 4 din Bucuresti in Ziua Internationale a Dizabilitatii

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat astazi Scoala Speciala nr. 4, din Bucuresti, cu ocazia Zilei Internationale a Dizabilitatii.

Cu acest prilej, Primarul General a participat alaturi de cei mici la un spectacol din cadrul proiectului “Opera Prima – program de integrare sociala prin arta, a categoriilor defavorizate”. Programul se adreseaza copiilor care nu ajung in mediile clasice de desfasurare ale actului cultural artistic.

De asemenea, cu ocazia Zilei Internationale a Dizabilitatii,  Primaria Capitalei le-a oferit elevilor Scolii speciale nr. 4 cadouri, precum si opt fotolii rulante.

NOTA:

Conform principiilor Strategiei nationale pentru protectia, integrarea si incluziunea sociala a persoanelor cu handicap in perioada 2006-2013 ”sanse egale pentru persoanele cu handicap catre o societate fara discriminari”, Primaria Municipiului Bucuresti implementeaza proiecte, realizeaza masuri si actiuni sociale pentru imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati din municipiul Bucuresti.

Astfel, pentru promovarea integrarii sociale a persoanelor cu dizabilitati din Capitala prin  cresterea gradului de integrare a persoanelor cu dizabilitati locomotorii si cresterea accesului la activitati culturale se deruleaza din anul 2009 proiectul social „Accesibilitate pentru toti – sprijin in vederea integrarii sociale a persoanelor cu dizabilitati din Municipiul Bucuresti” .

         In cadrul proiectului se distribuie  fotolii rulante, autoutilitare accesibilizate, carti si publicatii in Braille, carti in format audio, materiale practice de logopedie pentru  persoanele cu dizabilitati.

          Abordarea de catre prezenta Strategie  a problemelor dizabilitatii se bazeaza pe „modelul social al dizabilitatii”, care la randul sau se fundamenteaza pe drepturile tuturor persoanelor de a participa la viata sociala in mod egal si deplin si pe premiza ca  toti membrii comunitatii au obligatia de a consolida drepturile persoanelor cu dizabilitati si de a lupta contra ingradirilor cu care se confrunta aceste persoane in toate domeniile vietii.

Reclame

, , , ,

  1. #1 by Cadouri on aprilie 18, 2011 - 11:59 pm

    Citind despre cadouri mi-am amintit de site-ul de unde mi-a cumparat iubitul meu un ursulet de plus ieftin 😛

  1. FOTOGRAFII – Sorin Oprescu si copiii de la Scoala Speciala nr. 4 « SORIN OPRESCU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: