Verificarea actiunii pentru combaterea poleiului de la nivelul Capitalei

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a mers in inspectie noaptea trecuta, in mai multe locatii din Bucuresti in care operatorii de salubrizare au actionat pentru combaterea poleiului de la nivelul Capitalei, in conditiile in care meteorologii au emis inca de ieri avertizare de cod galben pentru Bucuresti.

Sorin Oprescu a evaluat modul in care firmele de salubritate au actionat pe parcursul noptii si a cerut ca la prima ora sa se poata circula fara probleme in oras. Edilul Capitalei a solicitat operatorilor sa actioneze cu prioritate in combaterea poleiului format pe trotuare, la gurile de metrou, in refugiile RATB, in statiile de salvare, in apropierea unitatilor de invatamant, in pasaje, rampe si pante.

Printre zonele inspectate de catre Sorin Oprescu, amintim Piata Presei Libere, Piata Victoriei si Piata Romana, din sectorul 1 al Capitalei, acolo unde S.C. Romprest a intervenit cu un numar de 16 utilaje. In sectorul 3, edilul sef a inspectat zonele Piata Alba Iulia, Piata Unirii si rondul de la Universitate, unde erau prezente 9 utilaje ale operatorilor S.C. Rosal Group. Sorin Oprescu a mers si in sectorul 6, vizitand Podul Basarab, dar si Podul Grant, unde substantele de combatere a poleiului au fost aplicate de catre operatorii  S.C. Urban, 16 utilaje ale acestora fiind la lucru. De asemenea, in sectorul 2 s-a intervenit cu 6 utilaje, iar in autobaza Rebu erau in asteptare 22 de utilaje, gata de interventie pe raza sectorului 4.

         „Am sa va rog sa aplicati tratament preventiv ca sa nu fim prinsi nepregatiti. Spre dimineata se anunta -2 grade, asa ca impartiti-va punctele pe care le aveti in asteptare si cand va fi cazul, va rog sa aplicati tratamentul pentru a preveni inghetul carosabilului. Continuati in aceeasi maniera si maine si poimanie, aplicati substanta antiderapanta si fiti pregatiti in cazul in care lucrurile vor fi mai grave. Maine se pare ca se va mai incalzi putin vremea, insa de poimaine ne vom vedea in fiecare zi”, le-a spus Primarul General operatorilor de salubrizare.

         Totodata, in noaptea de 02-03.12.2010, intre orele 22,00 – 06,00, inspectorii Directiei Inspectie si Control General din cadrul PMB au verificat modul in care operatorii de salubritate si-au respectat obligatiile asumate prin programele de deszapezire si combatere de polei, la nivelul Municipiului Bucuresti. 

          Au fost verificate cu precadere intrarile in oras, zona podurilor, pasajelor si a pantelor, constatandu-se, in mai multe puncte fixe, prezenta utilajelor incarcate cu material antiderapant, pregatite sa intervina rapid.

         La ora 06,00, carosabilul se prezenta in stare buna, pe anumite portiuni fiind chiar uscat. Astfel, traficul rutier la nivelul Municipiului Bucuresti se putea desfasura in conditii bune.

Reclame

, , , , ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: