Sorin Oprescu deschide Sarbatorile de Iarna in Bucuresti

Sorin Oprescu deschide Sarbatorile de Iarna in Bucuresti

Primaria Municipiului Bucuresti lanseaza maine, 5 decembrie, programul evenimentelor prilejuite de sarbatorile de iarna. Mai multe strazi si bulevarde din capitala vor imbraca haine de sarbatoare, fiind impodobite cu peste 2 milioane de beculete ( de tip LED).

Brazi decorati in culorile Craciunului  sunt amplasati in  Piata Roma, Piata Arthur Verona, Piata George Enescu, Pasajul Universitate, dar si la intersectia dintre strazile  Lipscani cu Smardan.

 

Atmosfera de basm in Parcul Cismigiu

 

Ca in fiecare an, in Parcul Cismigiu (in perioada 5 decembrie – 3 ianuarie), bucurestenii se pot bucura de targul de sarbatori, de unde pot cumpara produse traditionale si decoratiuni.

 

Tot in Cismigiu, incepand cu data de 17 decembrie, vor avea loc o serie de spectacole, destinate atat celor mari, cat si celor mici. Pe scena amplasata langa patinoar, vizitatorii pot urmari spectacole de teatru pentru copii, colinde, muzica folclorica si concerte de muzica folk, pop si rock.

Pe tot parcursul evenimentelor, aleile parcului vor fi animate de personaje de basm. Chioscul central al parcului va fi transformat, incepand cu data de 17 decembrie, in “Casa lui Mos Craciun”, unde copiii sunt asteptati cu surprize. Aici este reprodusa Ieslea Nasterii Domnului, realizata in marime naturala, astfel incat vizitatorii sa poata intra in atmosfera minunata si unica a Nasterii Domnului.

La intrarea in parc, copiii se pot bucura de o reproducere a Saniei lui Mos Craciun, trasa de reni.

 

Targ de produse traditionale si concerte in Centrul Istoric

 

Si in Centrul Istoric bucurestenii pot degusta produse traditionale sau pot cumpara decoratiuni si suveniruri, de la targul organizat in perioada 5 decembrie – 3 ianuarie.

Incepand cu data de 17 decembrie si pana pe 26 decembrie, vor avea loc, la intersectia strazilor Lipscani cu Carada, concerte cu trupe cunoscute.

Atelierul lui Mos Craciun in Parcul Unirii

 

Bucurestenii care trec in perioada 17– 27 decembrie prin Parcul Unirii, se pot bucura de patinoarul si targul de sarbatori, si pot urmari o serie de programe artistice, organizate pentru parinti si copii. De asemenea, in week-end-uri, pe bulevardul cu fantani, vizitatorii se vor plimba cu trasuri, iar copiii cu poneii.

Tot aici este si Atelierul lui Mos Craciun, unde artisti amatori costumati in zane, spiridusi si alte personaje de poveste vor introduce publicul in atmosfera magica din Casa lui Mos Craciun. 

 

Festivalul vinului fiert in Piata Constitutiei

 

Festivalul vinului fiert din Piata Constitutiei isi asteapta vizitatorii in perioada 17-27 decembrie. Cu acest prilej, bucurestenii vor degusta o larga varietate de vinuri si pot cumpara produse traditionale si decoratiuni de la targul de sarbatori organizat in aceasta piata.

De asemenea, in Piata Constitutiei, o asociatie non-profit va impodobi zece brazi, iar cei doritori vor putea achizitiona decoratiunile. Banii astfel obtinuti vor fi folositi in scopuri caritabile.

In corturi incalzite vor fi deschise doua ateliere, unul de olarit si unul de tesut, iar copiii se pot plimba cu masinute electrice, sau pot asista, impreuna cu parintii lor, la parada fanfarelor, sau la concerte cu trupe cunoscute si ansambluri folclorice din diferite zone ale tarii.

 

Targ in Piata George Enescu

 

Si in Piata George Enescu, in perioada 8-26 decembrie, se va deschide un targ de produse traditionale si decoratiuni de sarbatori. 

Reclame

, , , , ,

  1. #1 by Mihai on decembrie 7, 2010 - 9:51 am

    Domnule Primar,
    ati observat cumva ca la Universitate, cel putin 9 globuri sunt stinse? este penibil iluminatul de sarbatori. inteleg ca este an de criza, inteleg ca nu este politic ok sa cheltuim pe iluminat cand s-au taiat salariile, nu mai e nici an electoral, insa macar sa dam jos globurile care nu se aprind. 🙂

  1. FOTO: S-au aprins luminile de Sarbatori in Bucuresti « BUCURESTI, CAPITALA EUROPEANA
  2. Pe scurt...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: