Sorin Oprescu a semnat protocolul de colaborare cu Michael Haupl, primarul Vienei

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat astazi, la Viena, un protocol de cooperare intre cele doua orase europene cu omologul sau, Michael Haupl.

Protocolul de cooperare vizeaza colaborarea intre cele doua capitale in diverse domenii: urbanism, infrastructura, sanatate si asistenta sociala, turism, cultura, subventii si programe de cooperare ale Uniunii Europene etc.

Inainte de semnarea protocolului, primarul Vienei, Michael Haupl a declarat ca “semnarea acestui protocol de cooperare intre Bucuresti si Viena reprezinta un moment foarte important. Intre cele doua orase va exista o colaborare care vizeaza aspecte tehnologice, aspecte legate de sanatate, organizarea sistemului medical si, de fapt, toate obiectivele unui oras, fie ele culturale, economice etc. Dorim sa facem un schimb de experienta intre orase prietene din Uniunea Europeana. Domnule Primar General, ma bucur ca ati gasit drumul catre noi, speram ca impreuna sa putem depasi aceasta perioada de criza internationala. Va multumesc foarte mult ca sunteti aici”.
La randul sau, Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a subliniat importanta momentului: “Tin sa va multumesc pentru primirea calduroasa pe care mi-ati facut-o, contam foarte mult pe sprijinul orasului Viena. Iata ca au trecut aproape trei ani de la prima noastra intalnire si va multumesc pentru felul in care ati inteles problemele Bucurestiului. Atunci, relatiile bilaterale intre capitala Romaniei si Viena au inceput sa prinda contur. O serie intreaga de specialisti care un contribuit la dezvoltarea infrastructurii educationale in capitala Austriei, sunt astazi la Bucuresti, pentru reabilitarea infrastructurii sociale, iar firme recunoscute care fac parte din Grup Viena sunt alaturi de noi, lucrand la infrastructura rutiera.
Ceea ce se intampla astazi, semnarea acestui protocol, intareste inca o data legatura de prietenie intre cele doua capitale europene.
Cred ca specialistii care lucreaza impreuna, atat in Viena, cat si la Bucuresti, au o relatie profesionala, dar si de prietenie, si va multumesc inca o data pentru acest lucru”.

La sfarsitul intalnirii, edilii celor doua orase au purtat o serie de discutii pe baza acordului semnat si au dezbatut modalitatea de concretizare a proiectelor comune.

Reclame

, , , , ,

 1. #1 by Florin on februarie 1, 2011 - 10:47 pm

  Buna ziua,

  Domnule Oprescu, as dori sa va solicit urmatoarele.
  In ultimii ani, toate scolile au interzis accesul la terenurile de sport „outdoor”, garduri si lacate blocand accesul la miscare.

  In timpul copilariei mele, toate scolile erau inchise dar terenurile de sport erau libere dpdv acces. Ce anume sa furi, ce anume sa distrugi? Jucam fotbal, baschet, etc.

  Astazi nu mai exista notiunea de maidan unde sa bati mingea. in trecut erau terenurile de la scoala. Personal, mi se pare o mare greseala.

  Daca puteti repara, v-as ramane recunoscator.

 2. #2 by Cazare pensiuni on aprilie 26, 2011 - 6:46 pm

  Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: