Sorin Oprescu i-a oferit Cheia Orasului Primarului Ankarei, Melih Gokcek

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu i-a oferit astazi, Cheia Orasului Primarului Ankarei, Melih Gokcek, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul Municipalitatii.
„Va multumesc pentru vizita pe care ati facut-o la Bucuresti, va multumesc ca ati acceptat invitatia, ca sunteti prezenti aici. Cheia Orasului vine ca un semn de pretuire pentru ceea ce faceti in orasul dumneavoastra, in capitala tarii. Este un semn de respect si, in acelasi timp, de prietenie, prietenie pe care dorim sa putem sa o dezvoltam impreuna.”, a declarat Sorin Oprescu.
In cadrul intalnirii oficiale pe care cei doi edili au avut-o astazi, s-a discutat viitoarea colaborare intre cele doua capitale pe proiecte de infrastructura rutiera, in principal, dar si despre nevoia Bucurestiului de a invata din experienta Ankarei, in ceea ce priveste programele de asistenta sociala.
„Am stabilit o serie intreaga de colaborari in ceea ce piveste, in principal, infrastructura rutiera, pentru ca asta framanta Bucurestiul de foarte mult timp si dorim ca, in cel mai scurt timp, sa putem raspunde provocarilor anilor pe care ii traim. Concret vorbind, as vrea sa schimbam putin mentalitatea si, in acelasi timp, modalitatea de actiune, benficiind de ceea ce dansii au facut in Ankara pentru ca in proportie de 90% au schimbat infrastructura rutiera in sensul unei circulatii civilizate. Incercam o noua colaborare legata de tot ceea ce inseamna protectia sociala. Sper ca si pe aceasta linie forta exemplului dat de dansii sa poata fi benefica pentru ai nostri.”
Mai mult, Primarul General a subliniat importanta parteneriatelor intre orase in momente de criza economica, cum este cel pe care il traverseaza Romania acum, dar si a colaborarii pe plan cultural: „Foarte importante sunt relatiile de cunoastere reciproca, relatiile culturale. Aici ambasada a avut si are un rol important, pentru ca ne-a stimulat sa mergem pe acest drum. Discutam pe baza de reciprocitate, vrem sa se construiasca o biserica crestina in Ankara, asa cum noi dorim sa dam asistenta pentru construirea unei moschei. Suntem deschisi, permisivi si, in acelasi timp, respectuosi. Respectam religia tuturor celor care traiesc impreuna cu noi in acest oras.”
La randul sau, primarul Ankarei, Melih Gokcek, s-a aratat impresionat de primirea care i s-a facut la Bucuresti si a tinut sa reconfirme disponibilitatea de a sprijini proiectele municipalitatii bucurestene: „Pentru mine este o mandrie deosebita sa ma aflu aici, reprezinta o semnificatie deosebita faptul ca prietenul meu, Primarul General al Capitalei a ales sa-mi acorde Cheia Orasului. Aceasta ceremonie are loc intre prieteni adevarati. Draga prietene, as dori ca in nume personal, in numele Ankarei, in numele tarii mele, al Turciei, sa-ti multumesc ca ati ales sa-mi acordati aceasta cheie. In ultimul timp, relatiile dintre Romania si Turcia s-au dezvoltat si au devenit din ce in ce mai bune, iar locul ocupat de primari in dezvoltarea acestor relatii este cu totul special. Primariile pot reflecta cel mai bine caldura care exista in relatiile bilaterale. Dragul meu prieten a venit in Ankara, l-am insotit, am petrecut zile frumoase, iar aici mi-a fost o gazda pe care nu am sa o uit niciodata. Eu cred ca de-acum incolo cooperarea dintre cele doua tari, dintre cele doua capitale se va dezvolta. Noi, Turcia, Ankara, suntem pregatiti si vom face totul pentru dezvoltarea cooperarii culturale, economice si din toate domeniile. In special, sprijinul pentru ceea ce a precizat mai devreme domnul primar. Noi nu va vom uita si, nu in ultimul rand, as dori sa mai precizez, si o spun cu toata sinceritatea, ca Bucurestiul are mare noroc pentru ca are la conducere un om care iubeste foarte mult orasul, care iubeste foarte mult munca de primar, care munceste cu placere. Aveti un astfel de primar. Eu sunt la al patrulea mandat, sunt primar de 17 ani. Imi dau seama foarte bine de intentiile omologului meu. Este un primar ambitios, cu siguranta, care va realiza multe pentru Bucuresti si il felicit din toata inima si cu toata sinceritatea. Eu cred ca romanii trebuie sa aprecieze valoarea domnului Oprescu. Ii urez succes si doresc ca prietenia romano-turca sa se dezvolte pe culmi cat mai inalte. Va salut cu respect si va multumesc.”

Reclame

, , , ,

  1. #1 by Dinu on ianuarie 10, 2011 - 4:12 pm

    Buna ziua domnule primar,de ce trebuie sa avem nevoie de atatea primarii!.O singura primarie trebuie sa existe asa cum sunt in Paris,Viena,Berlin si-n alte capitale ale lumii.Motivul ,ar fi mai putine cheltuieli,mai putini angajati,vor fi bani mai multi atat la bugetul primariei,cat si pentru infrastructura cetateanului bucurestean.In Bucuresti e ca la nimeni,noi alocam anual fonduri pentru reparatii stradale,sau asfaltat atatea strazi,stai ca trebuie sa spargem asfaltul ca nu am schimbat nu stim ce racorduri la canalizare.Canalizarea inca lasa de dorit,sau facut canalizari, nu stiu daca s-a facut in tot Bucurestiul.Dar sunt locuri in care apa curge prost,ramane pe loc,ca dovada ca si firmele poarta o mare raspundere,se lucreaza tot prost la noi,si atunci avem pretentii sa fim o capitala europeana.

  2. #2 by dorel on ianuarie 23, 2011 - 2:09 am

    am depus cereri la primarie si am primit raspunsuri standard . nici macar nu s-au ostenit sa imi scrie numele clar in raspuns . l’a trecut pe al unui coleg care solicita acelas lucru . gata ai prins coaja nu mai ai nevoie de fraieri in campanie . ha haaaaa haaaaaaaaaaaa .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: