FOTOGRAFII – Stadiul lucrarilor la Stadionul Lia Manoliu (18 ianuarie 2011)

Concluziile sedintei saptamanale de lucru de la Stadionul National Lia Manoliu

 Primarul General, Sorin Oprescu, a participat astazi, alaturi de constructori la sedinta saptamanala de lucru de la Stadionul National Lia Manoliu. La intalnire a fost prezent si directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu.

 Primarul General a aratat ca lucrarile la Stadionul Lia Manoliu sunt in grafic, iar in acest moment se pun la punct ultimele detalii privind asigurarea managementului stadionului:

 ‘‘Mai sunt inca multe lucruri de facut , dar, asa cum am promis, am inceput sa ne organizam pentru ceea ce inseamna inaugurarea stationului. In cateva zile va aparea pe sistemul Electronic de Achizitii Publice licitatia internationala pentru managementul stadionului chiar daca vom  beneficia in continuare de asistenta celor care au construit obiectivul. Astfel, acestia vor ramane intr-o relatie directa cu cei care vor asigura managementul stadionului pentru a putea organiza cat mai multe evenimente pentru bucuresteni(…) De asemenea, am introdus in buget sumele necesare pentru a putea pregati inaugurarea acestui obiectiv. Pana la urma este un motiv de mandrie pentru toata lumea ca s-a putut face asa ceva , ca s-a putut construi un stadion la standarde europene si ca acesta va ramane la dispozitia bucurestenilor ’’, a precizat Primarul General.

Potrivit constructorului, in perioada urmatoare, lucrarile se vor axa cu prioritate asupra parcarii stadionului, montarii liftului, urmand ca, dupa montarea acoperisului sa se faca si ultimele amenajari.

La randul sau, Ionut Lupescu,  a anuntat ca in acest moment sunt puse la punct ultimele detalii referitoare la inaugurarea stadionului si anume meciul Romania-Argentina, partida ce se va juca in august 2011 la Bucuresti:

‘‘Asa cum stiti, domnul primar se tine de cuvant, iar impreuna vom organiza, pe data de 10 august, meciul Romania – Argentina. Contractul a fost deja semnat si prima transa de bani a fost deja virata pentru a fi siguri ca in luna august jucatorii echipei nationale a Argentinei vor fi la Bucuresti’’, a mentionat Ionut Lupescu.

ISTORIC STADION NATIONAL „LIA MANOLIU”

– In Septembrie 2008 au fost terminate lucrarile de demolare, lucrarile de organizare de santier, amenajare statie de betoane si poligon prefabricate .

Se executau lucrari de epuismente la tribuna I , lucrari la perna de pamant la tribuna a II-a si peluze .

– In luna octombrie 2008 s-a turnat primul beton de egalizare de la tribuna I . Tot in luna octombrie au fost terminate lucrarile de umpluturi – perna de pamant – de la tribuna a II-a si peluze

– In data de 23.10.2008, s-a efectuat prima turnare de beton, 900 mc, in fundatii, tribuna I si au fost incepute lucrarile de armare si cofrare ale peretilor de la subsolul U3.

– La sfarsitul lunii octombrie 2008 intarzierile in desfasurarea lucrarilor erau de 8 saptamani. In vederea recuperarii intarzierilor s-a inceput lucrul in mai multe schimburi, cu turnari masive de betoane in schimbul de noapte .

-In data de 13 noiembrie 2008 a avut loc prima vizita de evaluare a stadiului fizic al stadionului, efectuata de o delegatie UEFA, in fruntele cu presedintele acestui for, Michel Platini. Acesta a solicitat  urgentarea lucrarilor .

La sfarsitul anului 2008 se inregistrau urmatoarele intarzieri:

·       Tribuna I radier – armare, cofrare, beton – pentru toate tronsoanele lucrarile trebuiau finalizate in data de 10.11.2008. Lucrarile nu au fost  finalizate; intarziere in finalizare 5 saptamani;

·       Nivel Subsol U3 – stalpi si grinzi – trebuiau terminate lucrarile la:

– tronson I, axe 38-35 – data finalizare 20.10.2008;  intarziere 10 saptamani.

– tronson II, axe 35-32.2 – data finalizare 29.10.2008;  intarziere 9 saptamani.

– tronson III, axe 32.2-28.1 – data finalizare 07.11.2008; intarziere 7 saptamani .

·    Nivel Subsol U3 – planseu peste U3 – :

– tronson Ia, axe 38-36 – data finalizare 30.10.2008; intarziere 9 saptamani.

– tronson Ib, axe 36-35 – data finalizare 04.11.2008; intarziere 8 saptamani.

– tronson III, axe 32.2-28.1 – data finalizare 07.11.2008; intarziere 8 saptamani.

– tronsonul II, axe 35-32.2 – 03.11.2008 data incepere; intarziere 8 saptamani

·       Nivel Subsol U2 – pereti U2 – trebuiau incepute lucrarile la 31.10.2008; nu au fost incepute lucrarile – intarziere  6 saptamani in demararea lucrarilor.

·       Existau probleme in elaborarea situatiilor de plata. Pana la sfarsitul  anului 2008  fusesera elaborate numai 4 situatii de lucrari si cheltuita o valoare de 2.6 % din total.

·       De asemenea, existau probleme de  proiectare nerezolvate .

·       Nu fusese rezolvata solicitarea de act aditional a Antreprenorului referitoare la acoperisul interior .

La sfarsitul anului 2009 stadiul fizic era urmatorul :

–        Lucrarile de structura  rang inferior, tribuna I , tribuna a II-a si peluza sud Incheiate, inclusiv montarea gradenelor .

–        La peluza sud – finalizate lucrarile de fundatii si incepute lucrarile de la pereti subsol.

–        Lucrarile la rangul superior,  tribuna I, tribuna a II-a si peluza sud – executate in proportie de 70 %, exclusiv montarea gradenelor .

–        Stalpii perimetrali: executati 96 din 120 .

–        Lucrarile de instalatii executate in proportie de 20 % .

–        Problemele de proiectare rezolvate .

–        Actul aditional nr. 3 incheiat.

–        Situatia financiara a proiectului net superioara anului 2008 : 33,55 % din total proiect .

La sfarsitul anului 2010 stadiul fizic era urmatorul:

–        Structura de rezistenta finalizata

–        Structura metalica acoperis finalizata

–        Scaunele montate in proportie de 80 %

–        S-a inceput montajul cablurilor pentru acoperis

–        Instalatiile executate   60 %

–        Finisaje executate 60 %

–        S-a inceput mobilarea lojelor

–        Situatia financiara : 78 % din total proiect

–        Act aditional pentru amenajari exterioare si echipare stadion conform standarde UEFA finalizat

–        Problemele de proiectare rezolvate

–        Nu exista probleme de ordin financiar, au fost achitate toate situatiile de plata ale antreprenorului .

–        Nu exista intarzieri fata de grafic.

, , ,

 1. #1 by Cetatean Bucurestean on ianuarie 27, 2011 - 6:26 pm

  ce conteaza ce facea femeia acolo, pana la urma bucurestiul (capitala romaniei) este plina de caini si din ce-am vazut si pe la sinaia, brasov etc (deci de ce as merge acolo in vacanta?).
  nu inteleg de ce nu se dicuta constructiv si practic, aud discutii de genul „cum sa se cheme – politia animalelor sau alta denumire”, unde sa-i tinem, cum sa-i tinem, daca sa-i omoram sau nu, …ca si ei sunt suflete, apoiu apar asa zisii iubitori de animale.

  adevarul este ca degeaba se pun floricele si culmea…se mai si schimba la fiecare anotimp, degeaba se monteaza locuri noi de joaca pt copii prin parcuri, fantani, statui, aparate de fittness prin parcuri si mai stiu eu ce…nu ne putem bucura de ele, credeti-ma sunt adevarate haite peste tot, pana si prin centrul bucurestiului.

  si pana la urma bucuria omului sarac, cu buzunarele goale sau semigoale este macar sa faci o plimbare, sa iesi putin din casa, macar atat, se poate?

  pot sa merg si eu pe strada, va rog ?
  vreau sa ma bucur si eu de stadionmul lia manoliu!
  dar stiti ca pana ajungi acolo este plin de caini ????????//

 2. #2 by Cetatean Bucurestean on ianuarie 27, 2011 - 6:28 pm

  VREAU SA MA PLIMB PRIN BUCURESTI< VREAU SA ALERG DIMINEATA IN PARCce conteaza ce facea femeia acolo, pana la urma bucurestiul (capitala romaniei) este plina de caini si din ce-am vazut si pe la sinaia, brasov etc (deci de ce as merge acolo in vacanta?).
  nu inteleg de ce nu se dicuta constructiv si practic, aud discutii de genul "cum sa se cheme – politia animalelor sau alta denumire", unde sa-i tinem, cum sa-i tinem, daca sa-i omoram sau nu, …ca si ei sunt suflete, apoiu apar asa zisii iubitori de animale.

  adevarul este ca degeaba se pun floricele si culmea…se mai si schimba la fiecare anotimp, degeaba se monteaza locuri noi de joaca pt copii prin parcuri, fantani, statui, aparate de fittness prin parcuri si mai stiu eu ce…nu ne putem bucura de ele, credeti-ma sunt adevarate haite peste tot, pana si prin centrul bucurestiului.

  si pana la urma bucuria omului sarac, cu buzunarele goale sau semigoale este macar sa faci o plimbare, sa iesi putin din casa, macar atat, se poate?

  pot sa merg si eu pe strada, va rog ?

 3. #3 by Cetatean Bucurestean on ianuarie 27, 2011 - 6:33 pm

  eu va admir, dar va rog frumos sa intelegeti ca sunt caini pe strada, va rog frumos eu nu circul cu masina si as vrea din cand in cand sa o iau si eu pe jos o statie -doua, as vrea sa ma plimb nestingherita pe strada, as vrea sa nu mai calc in „caca de caini”, va rog frumos faceti ceva, cum vreti sa aduceti turisti ?? de ce nu faceti un proiect de schimbare a l;egislatiei, un primar adevarat poate sa demareze un astfel de proiect!

  sunteti asa cum ati spus obligat de functia dvs sa asigurati functionarea orasului

 4. #4 by Elena on februarie 13, 2011 - 12:54 am

  Este 13 februarie si ditamai scandalul cu demolarile din Buzesti…de ce nu exista nici cea mai mica mentiune pe blog despre toate acestea?
  Comentariile cetateanului bucurestean de mai sus sunt facute strategic, pentru a justifica viitoarea actiune de „strangere” a cainilor vagabonzi?

 5. #5 by Mariana Vasile on iulie 18, 2011 - 1:15 am

  #

  DOREAM O EXTINDERE IMOBILIARA SI M-AM ALES CU EVACUARE!
  de Mariana Vasile la 9 iulie 2011 la 16:44

  Zeci de oameni dorm in strada dupa ce au fost evacuati din casele in care au locuit o viata intreaga – VIDEO

  publicat: 8 Iunie 2011

  marime text:

  Dorm in adaposturi improvizate, cu copii mici, printre lucruri si obiecte de mobilier. Spiritele s-au incins dupa ce, sustin ei, au fost scosi cu forta, tarati si incatusati. Mai rau e ca evacuarile vor continua. Reprezentantii primariei sectorului 5 au spus ca problema e de competenta primariei generale. Din partea acestei institutii, insa, nu a fost dat inca un raspuns oficial.

  Embed:

  In urma cu cinci zile, familia Vasile a trecut prin clipe de cosmar, care par sa nu se mai termine. 11 oameni au fost evacuati din cele doua camere pe care le-au renovat si le-au ocupat fara acordul primariei.

  Dependintele sunt lipite de imobilul in care stau cu chirie in baza unui contract semnat cu primaria sectorului 5. Investitia neautorizata i-ar fi costat, spun ei, 200 de milioane de lei vechi.

  Mariana si Marian s-au mutat aici in urma cu 20 de ani, in baza unui contract de inchiriere cu primaria sectorului. E o zona a Bucurestiului destul de buna, in care au trait fara griji ani la rand. Intre timp, au aparut copiii. Apoi, acestia s-au casatorit si au la randul lor copii.

  Lucrurile s-au complicat si mai tare dupa ce a venit sa locuiasca impreuna cu ei unchiul si asta pentru ca barbatul avea la randu-i iubita si copii. Asa au ajuns sa se ingramadeasca 11 suflete in doua camarute de 15 metri patrati.

  Oamenii spun ca au facut numeroase cereri de extindere catre Primarie, dar fara rezultat. Cu toate astea au investit in doua camere alaturate. Au fost insa evacuati in urma cu cinci zile.

  Marian, cel care s-a urcat pe acoperisul casei si vrea ca vocea lui sa fie auzita, lucreaza ca paznic la un restaurant, iar sotia lui, este infirmiera. Fratele cu care imparte cele doua camarute munceste cu ziua sa-si intretina sotia bolnava de cancer.

  100 de metri mai incolo, o alta familie isi traieste propria drama. Familia Manea. Oamenii au fost scosi in strada de doua saptamani. Locuiau intr-o casa nationalizata pe care proprietarul a revendicat-o si a castigat-o in instanta. Acum, fostii locatari si-au improvizat cum au putut, un adapost.
  Răspunde
  #

  #2 by Mariana Vasile on iulie 11, 2011 – 11:38 am

  http://www.acasatv.ro/emisiuni/zeci-de-oameni-dorm-in-strada-dupa-ce-au-fost-evacuati-din-casele-in-care-au-locuit-o-viata-intreaga-video.html
  Răspunde
  #

  #3 by Mariana Vasile on iulie 11, 2011 – 11:41 am

  PENTRU CA AM INDRAZNIT SA CER EXTINDERE IMOBILIARA ,AUTORITATILE M-AU EVACUAT INTR-UN MOD BARBAR!
  Răspunde
  #

  #4 by Mariana Vasile on iulie 11, 2011 – 11:42 am

  AM CERUT O EXTINDERE IMOBILIARA,AUTORITATILE M-AU EVACUAT!
  Răspunde
  #

  #5 by Mariana Vasile on iulie 11, 2011 – 11:45 am

  am primit dispozitia de evacuare dupa 12 ore decand fusesem scosi din casa!iar la 2 ore dupa evacuare a venit o alta familie sa se instaleze in casa! ,oare eu si familia mea nu avem dreptul la o casa?

 6. #6 by arres on august 23, 2011 - 3:40 pm

  Un stadion „national” fara pista de atletism?O fi de …”fotbal national” domnule Oprescu!Este pacat faptul ca nimeni nu a parut sa observe acest detaliu minor, cu-atat mai mult,dv stiti ca sunteti bucurestean,vechiul stadion nu era destinat doar fotbalului.Inca o lucrare „busita” pentru ca proiectarea este „data” din burta,fara concursuri reale de solutie.De-aia altii au stadioane reusite si noi ne-am ales cu acest „stadion national fara pista de atletism” modern nevoie mare.
  Pacat pentru banii,munca si dedicatia unor oameni,inclusiv pentru implicarea dv in acest fiasco.

 1. Faruri3

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: