APEL CATRE BUCURESTENI: Apa epurata, viata mai curata!

Primăria Municipiului Bucureşti
Unitatea de Implementare a Proiectului- ISPA
Apa epurata, viata mai curata!

Peste 10 tone de deseuri solide sunt eliminate zilnic din apa Bucurestiului prin intermediul Statiei de epurare a apelor uzate. Aceasta unitate proceseaza apa murdara a orasului – colectata de retele de canalizare – si o retrimite curata in Dambovita.

 

Pentru buna functionare a Statiei de epurare, operatorii fac apel la cetatenii Bucurestiului sa arunce deseurile solide in ghenele de gunoi si nu in retelele de canalizare, iar unitatile industriale sa respecte cu strictete normele de descarcare a rezidurilor.

Statia de epurare a apelor uzate a Municipiului Bucuresti

Radu STATE, director Apa Nova –Directia Statie de epurare a apelor uzate : Conform masuratorilor pe care le-am facut in primele 5 luni de functionare, eficienta de reducere a materiilor in suspensie in statia de epurare a fost de 94%. Concret, prin procesele de epurare mecanica si biologica au fost eliminate zilnic – in medie – cca 60 tone de materii in suspensie, retinute in decantoarele primare si secundare. Din nefericire, 10 tone sunt deseuri solide, adica materiale textile, plastic, lemn si chiar animale moarte.”

Namolul rezultat in urma procesului de epurare este stabilizat in cele 5 bazine de fermentare. Din namolul fermentat rezulta biogazul, care trecut prin statia de cogenerare se transforma in energie electrica si termica, fapt ce asigura o recuperare importanta de energie in statia de epurare. In urma acestui proces, se acopera intreaga cantitate de energie termica utila functionarii Statiei de epurare si o buna parte din necesarul de energie electrica. Namolul ramas este deshidratat prin presare pentru a fi transportabil la gropile de deseuri ecologice.

Sandra Trasculescu, sef UIP (Unitatea de implementare a proiectului Statia de epurare a apelor uzate): “Epurarea intregului debit de apa uzata a municipiului Bucuresti se va realiza prin construirea Liniei II a Statiei de epurare. Finantarea se va face prin accesarea Fondurilor de Coeziune. Din acest proiect vor face parte si lucrarile pentru construirea unui incinerator, de reabilitare a colectoarelor de canalizare din zonele expuse la infiltratii freatice si a canalului colector principal de apa uzata, Caseta Dambovita. “

Linia l a statiei de epurare a apelor uzate a Municipiului Bucuresti a fost finalizata si pusa in functiune in iulie 2011. Este cel mai mare proiect de mediu din Romania, cu finantare nerambursabila de 65% de la Uniunea Europeana.

Statia de epurare a apelor uzate a Municipiului Bucuresti

Uniunea Europeană reprezintă o entitate politică, socială şi economică compusă din 27 ţări. Statele Membre au decis împreună, pe parcursul unui proces de extindere ce a durat 50 de ani, să construiască o zonă de stabilitate, democraţie şi dezvoltare durabilă, menţinând diversitatea culturală, toleranţa şi libertăţile individuale. Uniunea Europeană îşi propune să împărtăşească realizările şi valorile sale cu ţările şi popoarele de dincolo de graniţele ei.

, , , , , , , , , , ,

  1. #1 by colteanu petrut on decembrie 20, 2011 - 9:38 am

    Era si cazul, eram singura capitala europeana fara statie de epurare, cu toate ca era construita in proportie de 80% de Ceausescu, dar nimeni nu a avut nici un interes sa se uite la ea. Felicitari domnule Oprescu. Aici privirea dumneavoastra a fost extraordinar de buna si eficianta. La mai multe proiecte. Dar organizarea interna din cadrul primariei lasa din ce in ce mai mult de dorit. Mai ales la Urbanism, unde ma tot chinui in continuare cu diferite afirmatii nefondate, ultima „fiind chiar saptamina trecuta äcum de sarbatori cui ii mai arde

  2. #2 by texanu on decembrie 27, 2011 - 7:33 am

    Stimate Domnule Oprescu,

    Urbanizarea orasului Bucuresti trebuie facuta cu construirea unor case ecologice, eu am un proiect care se poate implimenta in afara orasului Bucuresti, case din otel special, cu canalizare propie ,sistem de epurare a apei managere solar, care scoate apa pentru udat gradina, nu necesita canalizare comuna, incalzire electrica, apa calda 24 de ore din 24
    Case care costa circa 30-40000 de Euro, case cu 3 camere, cu veranda, prispa cum se zice in Romania
    Puteti sa incercati cu banii Europenii, otelu il luam din Germania si materiale pentru constructii americane tot din Germania au magazin de prezentare in Germania, se construiesc oriunde, la munte, in comune, se dau in prima faza cu chirie 200 Euro pe luna timp de 25 de ani
    Construirea de costiuge comuniste blocurile necesita intretinere colosala, si oamenii stau ca in cutie costiuge, probleme cu apa calda cu caldura,cu cutremure, aceste case sunt rezistente la foc,inundatii cutremure si uragane
    Omul stind la curte poate si il oblig sa i-si puna 2 sau 3 rasadurii de legume, un pom fructifer, o pasare, nu mai exista problema incalzirii, a apei calde, acest proiect poate fi materializat in toata tara si dati de munca la sute de mii de oamenii, se pot si exporta in toata Europa in Orientul Mijlociu, pentru tarile calde se ataseaza si o piscina cu sistem de producerea energiei electrice folosind apa din piscina, este un sistem solar care scoate apa din piscina ,o trece printr-o micro turbina si are curent pentru casa sistem care costa 2000 de dolarii
    Eu am incercat sa introduc acum 2 ani acest sistem de case la Cluj dar daca mi-au cerut sphaga am renuntat uitati propunerea lor oficiala daca au fost lacomii nu am mai negociat, am ajuns cu eii pe la ambasada americana

    Stimate Domnule,

    Analizând produsele realizate de firma dumneavoastră va lansam o propunere de colaborare. Dorim vânzarea produselor dvs pe piaţa României, a Europei si a tarilor din orientul apropiat.
    Intr-o prima discuţie pe care am avut-o cu mai mulţi specialişti din domeniul construcţiilor (arhitecţi, specialişti in rezistenta, constructori, instalatori, agenţi imobiliari) s-a tras concluzia ca distribuirea sistemelor de case realizate de dvs. poate fi o oportunitate ca afacere. România reprezintă o piaţa in expansiune deoarece exista un deficit de locuinţe, construcţiile ce se realizează aici au costuri mari nefiind accesibile tuturor categoriilor sociale.
    Va propunem sa coordonez lansarea acestei afaceri in România si in aceasta parte a Europei.

    Mă numesc sunt de profesie expert contabil si auditor financiar, sunt cenzorul Camerei de Comerţ si Industrie din Cluj-Napoca, care este capitala istoricei Transilvanii. Totodată sunt membru in biroul executiv al Asociaţiei Patronilor si Meseriaşilor Cluj, având contacte cu mediul de afaceri din Transilvania.
    Deţin o firma de consultanta financiara, in afaceri, contabilitate si audit financiar ce colaborează cu peste 100 de clienţi, majoritatea lor fiind străini (germani, austrieci, unguri, italieni). Pe sit-ul departamentului de Comerţ al Statelor Unite apărem ca local service provider pentru investitorii interesaţi de afacerile cu România. Suntem consultanţi la organizaţii neguvernamentale (una din ele patronata de George Szoros).
    Dintre firmele cliente exista liderul naţional in sisteme de alarma, producător de subansamble electronice pentru autoturismele BMW si Mercedes, un arhitect renumit, firme de prelucrare a lemnului.

    Aceasta prezentare am realizat-o cu scopul de a dovedi interesul nostru in dezvoltarea unei afaceri solide, durabile si eficiente.
    In cazul in care sunteţi interesaţi in demararea unei colaborări cu noi va rugam sa ne transmiteţi detalii despre produsele care le realizaţi, capacitatea de producţie, condiţiile de livrare, cotaţiile de preţ si orice alte informaţii pe care le consideraţi utile in vederea demarării acestei afaceri.
    Derularea unei afaceri rentabile oferă următoarele argumente:
    o piaţa românească cu peste 100.000 case.
    o piaţa in zona de cel puţin 20.000 case.

    Impozitul pe profit in România este de 25%, costurile de constituire ale unei firme sunt reduse (ex. Un capital social de 100$ la un SRL si costuri de constituire 300$ sau 800$ capitalul social la un SA si cheltuieli de constituire 500$).
    Preţul terenurilor este următorul:
    in zonele centrale preţul terenului este de 150-300$/mp iar la periferii 30-50$/mp. Valori ce pot sa se reducă in funcţie de suprafaţa de teren cumpărata. De aceea realizarea unui cartier cu acest tip de case ar reprezenta o afacere oportuna.
    Informaţii despre firma noastră puteţi accesa de pe pagina
    In speranţa unei colaborări viitoare va transmitem salutari cordiale.

    Cu stima

  3. #3 by texanu on decembrie 27, 2011 - 7:37 am

    Stimate Domnule Primar,

    Am facut aceasta prezentare si se va rezolva si problema ciinilor vagabonzi bag cit 2 cinii la fiecare casa ecologica
    Va rog luati legatura cu mine daca sunteti interesat si vin la Bucuresti oricind

Lasă un comentariu