DISCLAIMER

Acest blog apartine bucurestenilor si tuturor cetatenilor care il cunosc sau doresc sa il cunoasca pe bucuresteanul si cetateanul roman Sorin Mircea Oprescu si activitatea lui ca Primar General al Capitalei.

Va asteptam cu opinii si materiale despre Bucuresti si despre Primarul Bucurestiului.

Comentariile care vor contine cuvinte si expresii explicite vor fi moderate

  1. #1 by sorin danila on martie 26, 2010 - 4:20 pm

    Am rugamintea sa ma indrumati spre noua locatie a dlui director Ilie Bogdan la care am audienta pe data de 01.04 pentru Comisia Legii 10.
    Va multumesc

  2. #2 by Mocanu Ionut-Florin on aprilie 9, 2010 - 3:36 pm

    Ma numesc Florin Mocanu, sunt student la Universitatea Politehnica Bucuresti la facultatea Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice si stau in caminul P4 Splaiul Independentei nr 290 vis-a-vis de primaria generala.
    Problema mea si a colegilor mei din camin este urmatoarea, pana acum cateva saptamani am avut si noi banca in fata caminului ca oricare camin, dar de cand am venit din vacanta ne-a disparut banca din fata caminului si nu avem unde sta, unde sa bem cafeaua, unde sa schimbam si noi o vorba…de aceeea va trimit acest mesaj cu speranta ca ne veti ajuta.
    Va multumesc anticipat.

  3. #3 by Mihai on mai 23, 2010 - 2:00 pm

    In primul rand vreau sa va felicit pentru activitatea dvs. ca primar general al capitalei. Eu v’am votat si in 2008 si v’am sustinut inca din 2000, chiar daca atunci nu aveam drept de vot. Am auzit numai vorbe bune (bineinteles, numai de la sursele credibile) despre dvs ca medic si ca manager al spitalului universitar.
    Cu toate acestea, domnule Oprescu am fost foarte dezamagit cand am aflat ca ati aprobat organizarea „gayfestului” si a paradei de ieri, 22 mai. Va spun sincer… toti oamenii cu care discut zi de zi sunt de aceeasi parere cu mine, aceea ca manifestarile publice ale homosexualilor ar trebui interzise! Nici un om normal la cap nu cred ca doreste sa isi plimbe copilul in parc in timp ce cupluri de homosexuali se saruta si se pipaie nestingheriti. Nu inteleg, de ce trebuie sa preluam toate aceste obiceiuri degradante din occident… chiar nu putem avea si noi demnitatea si mandria noastra ca popor?
    Imi place sa cred ca dvs. ati aprobat aceasta parada dezgustatoare doar pentru a nu va atrage anumite renume: „extremist”, „homofob” etc. (bineinteles, din partea unor oameni rau intentionati sau a unor adversari politici mincinosi). Sper din tot sufletul ca si dvs ganditi la fel ca majoritatea poporului si ca in sinea dvs dezaprobati manifestarile publice, casatoriile si adoptiile homosexualilor!
    Va multumesc pentru timpul acordat si va urez numai bine si multa forta de munca!

  4. #4 by ardeleanu mihail on iunie 15, 2010 - 11:21 am

    Domnule primar,sunt un cetatean din buzau,de stanga ca si dvs si neputand fi prezent la demonstratiile de la Palatul Parlamentului rescpectuos va rog ajutatii cu ceea ce va e la indemana si usor de facut pt protestatari,si anume,trimite-ti de la RER(REBU) cisterne cu apa sa ude asfaltul sa mai domoleasca efectele caniculei! Sunt sigur ca o veti facei! Va multumesc!!!

  5. #5 by Yigal Sagie on august 3, 2010 - 7:51 pm

    Dear Dr. Oprescu ,
    You were kind enough to help me in my first steps in Romania (with the late Ioana Stansescu).
    I will appreciate very much if you could contact me or meet me soon.
    Thank you

  6. #6 by Petrescu Virginia on septembrie 18, 2010 - 5:22 pm

    Buna ziua,

    Va sciu aici, deoarece nu stiu cu cine as putea lua legatura. Suntem un grup de parinti care am dori refacerea parcului in care copii nostri isi petrec timpul, dar care este deplorabil si periculos nimeni nu si-a mai dat interesul pentru intretinerea lui. Ne-am gandit sa strangem noi bani pentru refacerea lui….sa luam cele necesare unui parculet, sa-l amenajam noi…dar costurile cred ca sunt prea mari. De asemenea, ne este frica ca daca facem prea multe sesizari, nu cumva parculetul sa fie transformat in vreo parcare.
    Suntem din sectorul 6, zona Politehnicii.
    Va rugam, sa ne ajutati…ori daca primaria se poate implica sa ne ajute, ori daca exista posibilitatea de firme dornice de a sponzoriza. Sa nu uitam ca este in beneficiul copiilor.

    Va multumesc pentru timpul acordat si astept un raspuns din partea dvs.

    Cu stima,
    Petrescu Virginia

  7. #7 by Tudor Gabriel Mihai on noiembrie 3, 2010 - 3:54 pm

    Buna ziua,

    domnule Primar,

    Imi permit sa va scriu cateva randuri, va apreciez foarte mult ca om, ca medic si in final ca primar.
    De ce am ales aceasta ordine… deoarece aici reflecta exact cum va vad eu in opinia mea, activitatea dvs. de pana acum.
    Ca primar mai sunt multe lucruri pe care ar trebui sa le faceti, nu stiu in ce masura puteti dvs. sa realizati „inflorirea” spectaculoasa a Bucurestiului dar eu mi as permite sa va dau cateva idei, cateva sfaturi!
    Iata care ar fi acestea:
    Referitor la traficul din Bucuresti,
    ar trebui sa faceti un proiect de lege in care sa obligati toate televiziunile locale si nationale sa difuzeze spoturi de informare in care sa afle cetatenii despre ce au voie si ce nu au voie sa faca pe strazile Bucurestiului… adica sa fiu mai explicit:
    Pietonii sa afle exact pe unde trebuie sa traverseze si in ce conditii, daca nu o fac sa stie la ce se expun si la consecinte, inclusiv la cuantumul amenzii pe care o pot primii daca sunt prinsi de catre organele de ordine,
    Soferii sa fie informati unde si cum trebuie sa parcheze, si in cazul asta sa afle la ce consecinte se expun si cu ce amenzi vor fi sanctionati si exemplele pot continua de astfel de mici clipuri facute pe diverse teme referitoare la circulatia pe drumurile publice.
    Parerea mea este sa difuzati astfel de clipuri de informare pe o anumita perioada de timp, timp in care dvs. sa dispuneti impreuna cu cei de la politia rutiera si cei care care se ocupa de marcajele rutiere, sa le puna la punc, si nu asa cum au facut o pana acum, cu vopsea care se curata dupa o luna de zile, sa largeasca putin intersectiile acolo unde se permite acest lucru, sa semaforizeze corect toate intersectiile, sa nu se mai permita virarea la stanga in intersectiile f aglomerate, sa se inlocuiasca bordurile de plastic puse de a lungul liniilor de tramvai cu ceva mai inalt sa nu se mai poata trece sub nici o forma peste acestea (vezi exemplu Budapesta).
    Si atunci cand va fii cat de cat pus totul la punc sa incepeti cu sanctiuni, amenzi…
    Eu zic ca si de aici vor iesi bani frumosi la Bugetul Primariei, plus ca ne vom civiliza si noi cat de cat cu ajutorul dvs.
    Si ca o mica paranteza… am fost nu de mult in Germania, mai exact in Munchen, stiti de unde mai scot nemtii banii pt. buget, din taxa pe alcool, adica ai voie sa consumi bauturi alcoolice pe strada, insa trebuie sa platesti o taxa la fisc, un fel de asigurare de sanatate, este un altfel de asigurare de sanatate, nu cea uzuala, fiindca daca ti se intampla ceva pe strada, fiind beat, sa te poata lua salvarea fara nici un fel de oprelisti.
    Cam asta ar fii in prima faza, mai am multe de scris insa din pacate timpul nu imi permite.
    Daca doriti va pot sta la dispozitie oricand,

    cu multa stima,
    Gabriel Mihai Tudor

  8. #8 by cristian on noiembrie 19, 2010 - 5:50 pm

    stimate domn,

    am o nelamurire, am inteles ca primaria va suporta diferenta de pret a gigacaloriei de la 124 la 300. e ok pentru cetatenii bucurestiului. dar de ce societatile comerciale care se incalzesc si folosesc serviciile radet polatesc tot 124. de ce trebuie sa subventionam zeci de mii de societati care desfasoara activitati comerciale in blocuri de locuit ? unele din ele culmea functionand in spatii comerciale ce beneficiaza de servicii radet la pretul de 124 subventionat. am sunat la radet sa intreb de ce nu se ocupa sa faca contracte individuale cu aceste societati? e usor se iau contractele de inchiriere de la fisc, ori autorizatiile de functionare ? economii cred ca vorbim de zeci de milioane de roni. si unii mai zic ca e criza ?

  9. #9 by Peptan Gabriel on decembrie 2, 2010 - 11:08 am

    Domnule Primar al capiatalei Sorin Oprescu

    Subsemnatul Peptan Gabriel,domiciliat in Bucuresti,str.Aleea Crevedia,blc.17,ap.74,sector 4,tel.0726784261.Va aducem la cunostinta urmatoarele:
    De 65 zile pe Aleea pe care locuiesc situata paralel cu bulevardul Costantin Brancoveanu.Nu functioneaz iluminatul public.Domnule Sorin Oprescu imaginativa ca veniti de pe bulevardul Constantin Brancoveanu unde este iluminatu foarte bine si mergeti 30 metri lataeral cu bulevardul Brancoveanu sin intrati intro bezna totala.Mentionez aleea pe care locuiesc se afle intre 2 blocuri 17 si 18.
    VA ROG Domnule Sorin Oprescu in numele locatarilor,copiilor si batranilor dintre cele 2 blocuri 17-18 din Aleea Crevedia,care vor sa iasa seara pe aleea din fata blocului…Sa ne rezolvati si noua Aceeasta mica problema.Mentionez ca din cauza intunericului au inceput sa ne sparga masinele..Eu sunt unul dintre pagubitii.Dumneavoastra sunteti singurul in masura care ne poate ajuta.Am mai scris si la cei in masura sa ne ajute dar nu sa realizat nimic…

    Va uram SARBATORI FERICITE,dragoste si celor din jur.

    Va multumesc anticipat

    Peptan Gabriel

  10. #10 by noaptebunacopii on decembrie 2, 2010 - 8:29 pm

    Bună seara, domnule Oprescu,

    vă scriu, încă, sub efectul reportajului difuzat de Antena 1 şi Antena 3, cu privire la medicul Alexandru Pesamosca. Pentru mine, efectul a fost devastator. Scriu, în primul rând, omului Oprescu, apoi medicului şi primarului Oprescu. Sunt sigură că-l cunoaşteţi pe acest om. Nu ştiu, însă, dacă îi cunoaşteti drama: un chirurg de talia sa, care a operat şi salvat zeci de mii de copii, trăieşte într-o rezervă a Spitalului Marie Curie, la mila oricărui îşi mai aduce aminte să-i deschidă uşa, să-i ducă o cafea (atât îşi mai doreşte – o cafea la ora 7 dimineaţa) şi ceva de mâncare. Am aflat, cu stupoare, cum a fost nevoie de intervenţii să nu fie dat afară şi din acea cămăruţă, după ce afost pensionat împotriva voinţei sale, în anul 2006. Am scris mai multe aici http://noaptebunacopii.wordpress.com/2010/12/02/de-ce-mama-dracului-ne-aruncam-valorile-la-gunoi/, pornind, desigur, de la raportajul mai sus amintit. Nu cunosc alte amănunte, tocmai de aceea mă adresez dumneavoastră. Oare chiar nu se poate face nimic pentru acest om? Oare nu i se poate asigura un final de piesă decent? Domnule Oprescu, recunosc că nu v-am votat când aţi candidat la Primărie. Făceţi-mă, vă rog, să-mi pară rău pentru asta.
    Vă mulţumesc!
    Cu urări de bine,
    Adela Onete

  11. #11 by DomnulePrimar.ro on decembrie 4, 2010 - 1:20 pm

    Stimate dle. primar Oprescu,

    siteul nostru http://www.domnuleprimar.ro care are principalul target administratiile locale din intreaga tara, sustine de ani buni o sectiune dedicata problemelor cetatenilor, partea referitoare la PMB o gasiti la adresa:

    http://www.domnuleprimar.ro/primar-afisare-localitate.php?l=52

    Din pacate, pina la data prezentului mesaj, PMB nu a raspuns la nici o singura petitie adresata de cetatenii Capitalei, spre deosebire de toti ceilalti primari – de sector – care in limita timpului lor au gasit resurse sa se aplece si adupra doleantelor populatiei din sectoarele pe care le administreaza.

    Stim ca si PMB are o pagina similata cu a noastra (http://www.pmb.ro/contact/petitie/petitie.php), insa avem convingerea ca cetatenii ar trebui sa aiba libertatea de a opta pentru modul in care pot adresa petitii municipalitatii si, de asemenea, ar avea dreptul la un raspuns din partea dvs.

    Mentionam ca http://www.domnuleprimar.ro este anterior mandatului dvs.

    In speranta ca veti gasi oportun sa oferiti citeva raspunsuri cetatenilor Capitalei care asteapta un raspuns la problemele lor, va stam la dispozitie cu platforma noastra online si cu cele mai bune intentii.

    Ci stima,
    Echipa DomnulePrimar

  12. #12 by tanase liliana on februarie 6, 2011 - 4:55 pm

    Buna ziua! Incerc sa dau si eu o rezolvare la caini vagabonzi.Am vazut la stiri o chestie interesanta.Fiecare persoana dadea 5 lei iar cainii erau stransi, nu mai stateau pe drumuri.Cred ca daca am da si noi cate 5 lei de persoana am rezolva cu cainii.Sa se realizeze niste padocuri unde sa fie castrati ,vaccinati si ingrijiti. Credeti ca nu s-ar rezolva? Nu se mai poate asa ,sunt prea multi. As dori un raspuns.Va multumesc!

  13. #13 by FLORIN on aprilie 1, 2011 - 7:28 pm

    Eu credeam k oprescu este unu din oameni care ar vrea sa faca ceva pt Romania bun sa apucat sa faca una alta ai mai pune cate unu piedica sa nu mai faca mai vine o femeie ca udrea …..mai bine nu mai zic… bun dar din ce mai dau ziarisit aqm nu toti mint mama lor stadionu national costa cu 100 e mil de euro mai mult sa ma bata mama oare de ce ma nene doar la noi in Romanai de cacat se incep niste lucrari cu o anumita suma apoi … se dubleaza de ce dracu asa de mult se fura o explicatie trebuie sa existe De ce nu vine oprescu la tv sa zica ma nene a costat atat doarece eu stiu inventeaza ceva …mult oriqm se fura in continuare pe rupte asta e ROManu e cea mai proasta natie

  14. #14 by Bucurestean on aprilie 29, 2011 - 6:32 pm

    Buna Ziua,
    Dimitrie Cantemir (fostul depozit de mobila) – o haita de 20 de caini terorizeaza cartierul.
    Primaria Sect 4, dupa nenumarate sesizari, nu face nimic.

    Ne puteti ajuta?

  15. #15 by Alina on aprilie 30, 2011 - 11:04 am

    Stimate Domnule Primar General,

    Primaria Capitalei subventioneaza caldura furnizata de RADET populatiei.Caldura furnizata de radet cand afara temperaturile depasesc 20 grade Celsius inseamna bani aruncati pe ferestrele deschise din cauza calduriiatat pentru populatie cat si pentru primarie.Daca noi ca simplii cetateni nu avem puterea sa ne opunem regiei cu pierderi RADET,nici Primaria nu o poate face??
    Multumim.

  16. #16 by Petrescu Virginia on iunie 6, 2011 - 12:22 pm

    Buna ziua,

    Sincer, nici nu stiu cum sa incep. Nu stiu la cine sa apelez ca nimeni nu face nimic. Nu cer nimic pentru mine personal, ci pentru niste copii, care au dreptul sa se joace in parculetul din fata blocului, atata timp cat aceste exista, in conditii de siguranta si bineinteles utilat in limita bunului simt.
    Toata lumea da din umeri….arata de parca este parasit…aruncate 2 leagane – rupet, un topogan – rupt si el, un balansoar care oricand poate produce accidente…este din fier…rupt…. Multi spun ca locul unde se afla parcul este in litigiu…nu se stie cine cu cine ….dar este in litigiu….dar….eu zic…atata timp cat exista aceste „jucarii” inseamna ca poate fi folosit ca si parculet.
    Daca ploua…nu putem intra, ca este plin de noroi, spatiul ar fi mai mare daca nu ar exista tufele de „boscheti”.
    Toti spun ca „sa facem…sa dregem” pentru copii…se spune ca de facut este greu.

    Va rog, ajutati-ne sa facem si noi un loc frumos si sigur pentru copiii nostri. Nu este mare spatiul, si probabil ca Primaria ar avea mai mult succes in a gasi finantare de 2000 – 3000 eur pentru a amenaja un parculet cu pietris, o groapa de nisip, leagane, un topogan, un balansoar, o invartitoare si eventual 2-3 bancute.
    Pentru noi parintii costul este prea mare.

    Sper ca de data asta sa ne auda si pe noi cineva…daca ne ajutati faceti fericiti cel putin 30 de copii.

    Cu stima,
    Virginia Petrescu

  17. #17 by Silviu on iunie 19, 2011 - 12:47 pm

    Muie ,esti un ftarnic.Pasajul nu e realizarea ta!

  18. #18 by Diana Constantinescu on iunie 20, 2011 - 1:38 am

    Stimate domnule Oprescu,

    Am citit cu bucurie ca ati favoriza rezolvarea cainilor vagabonzi din Bucuresti prin alte metode decat eutanasierea. Daca e adevarat, tin sa va felicit pentru aceasta si sa va spun ca sterilizarea este singura solutie eficienta. Eu locuiesc acum in UK, dar am stat sapte ani in Bucuresti. Datorita scandalurilor din Botosani si Tulcea, pe Internet s-a nascut o adevarata revolta impotriva maltratarii animalelor in Romania. Mii de oameni din lume protesteaza prin diferite metode, Romania este numita LAND OF DEATH. Va rog din suflet sa nu va razganditi in aplicarea unor metode umane. Cineva a propus ca fiecare sa dea 5 lei pentru ca acesti catei sa fie dusi undeva, sterilizati si ingrijiti. Sunt multe metode, deja s-a format un grup pe facebook care vrea sa ajute cum poate cu sterilizarea. Sunt oameni carora le pasa. Va mai rog sa fiti impotriva legii pe care vor sa o voteze marti, schimband legea din 2008. Va multumesc si va stimez!

    Dr. Diana Constantinescu

  19. #19 by Jane Calladine on iunie 20, 2011 - 9:51 am

    Please do the right thing, vote NO to EUTHANASIA. This is not the answer. The answer is proved in many other countries, EVEN BULGARIA is now neuter and release programmes. The world is watching and wishing you to do the correct thing and vote no, and put an end to the illegal and cruel massacres that go on in Romania

  20. #20 by Toni on iunie 20, 2011 - 9:59 am

    good morning. I live in the UK, and have been following the Romanian Governments plans to vote on Tuesday about the mass culling of street dogs.
    this is not the way, much better a spay programme. street dogs because of lack of food and traffic accidents tend to only live about three years. if all street dogs where spayed you could bring the numbers down within about 4 years. and long term you would not be paying do catchers to deal with them.many people in the EU have seen the footage on U tube of animal abuse In your country, why are the animal laws not enforced, abuse of anything that feels pain and fear is wrong. but it seems to go unpunished

  21. #21 by Roula Russell on iunie 20, 2011 - 10:38 am

    We all over Europe are against the mass killings of strays its inhumane and the only way to deal with this is to spay/neauter release we have seen horrific pictures and videos around the world with the brutality these animals face every day! You are a member of the EU and should not be acting like this you get EU funds every year that should be going towards spay/neauter how doy ou have so many strays? Where is the money going!
    Bulgaria they have chosen Spay/neauter PLEASE choose this i do not think you are thinking of the effect this could have on your country especially Tourism people are and will boycott the country!
    SAY NO TO THE KILLING OF STRAYS! SPAY NEAUTER IS THE ONLY KIND WAY!

  22. #22 by andrei on iunie 30, 2011 - 2:07 pm

    Domnule Sorin Oprescu. Eu nu sunt bucurestean, dar locuiesc aici de mai bine de 11 ani. De 4 ani am devenit biciclist, pentru ca transportul in comun mi se pare o mare bataie de joc, dar nu vreau sa vorbesc despre lipsa parcarilor de biciclete, de lipsa unei benzi normale de mers cu bicicleta sau de faptul ca bordurile sunt prea mari pentru a trece cu bicicleta. Sunt niste probleme mici cu care (scuzati cacofonia) nu vreau sa va bat la cap ca probabil oricum n-o sa intelegeti niciodata aceste lucruri pe care le cer din ce in ce mai multi oameni. sa revenim la faptul ca sunt biciclist si ca din cand in cand mai ploua in bucuresti si stiti si dumneavoastra cum se aduna apele langa borduri si ca trebuie sa iau RATB-ul pentru a ajunge la munca. Am dorit sa fac o singura calatorie, DUS, iar doamna de la ghiseu mi-a spus ca nu are bilete si ca trebuie sa cumpar un card cu 37 de mii, pe care dumneavoastra ii luati si-i bagati in buzunarul nu stiu cui. Domnule Oprescu, va bateti cu pumnii in piept ca sunteti primarul bucurestenilor, ca vrem sa devenim civilizati si toate bla bla-urile acestea pe care le inghitim de la toata lumea care are o functie de conducere, de mai bine de 20 de ani. si cu toate aceste lucruri, nu mai pot cumpara un bilet de autobuz cu 13 mii de lei, pentru ca atata am nevoie. Din pacate am impresia ca nu prea mergeti cu autobuzul si-n alte tari europene sa vedeti ca inca se mai practica biletul, desi cardurile lor au intrat in vigoare de cativa ani buni. mi se pare o dovada de respect pentru cetateni acet lucru. oare cand o sa ne respecati si pe noi ceilalti care vor sa li se intampla lucruri corecte, sincere si de bun simt?imi cer scuze pentru eventualele greseli de ortografie si de gramatica dar nu am timp sa corectez acest text, pentru ca trebuie sa muncesc pentru a da statului niste bani care sa ne faca o viata mai buna.
    cu stima, andrei

  23. #23 by emilia on septembrie 2, 2011 - 7:08 pm

    Felicitari Domnule Oprescu!! De cand sunteti dumneavoastra primarul Bucurestiului acest oras este mult mai curat!! Felicitari pt tot ceea ce ati facut pt acest oras si va puteti baza pe urmatorul vot din partea mea!

    Va doresc sa aveti parte de tot ce este mai frumos si mai bun in viata!

  24. #24 by gabi on septembrie 2, 2011 - 8:05 pm

    IMPORTANT !!! domnule sorin oprescu va rog trimititi o echipa sau chiar dumneavoastra daca puteti la adapostul de caini din mihailesti. sunt barbat am 25 ani ,am fost avolo si voi ramane traumatizat pe viata…cainii stau in urina si fecale iar majoritatea dintre ei sunt traumatizati.am luat un caine de acolo care este terminat pe viata,este piele si os ,nu scoate capul din pamant iar cand il mangai tresare si face pipi pe el de frica.domnule HINGHERII DE ACOLO SIGUR II RUP IN BATAIE SUNT PREA SOCATI ,PREA CHINUITI. DE CE LASATI CA NISTE CRIMINALI SA CONDUCA ACESTE ADAPOSTURI. UITATI-VA IN OCHII CAINILOR TRAUMATIZATI DIN ADAPOSTURI SI VETI VEDEA OROAREA TEAMA LOR FATA DE CEI DE ACOLO. E PACAT DE EI ,NU SUNT UMANI OAMENII CARE SUNT IN ADAPOSTURI( HINGHERII,INGRIJITORII SI „MEDICII” VETERINARI DE ACOLO) AM INTELES CA SUNT ACEASI CRIMINALI CARE AU OMORAT ZECI DE MII DE CAINI ACUM CATIVA ANI CAND SE EUTANASIAU. ACEASI PSIHOPATI AU „GRIJA” DE EI ACUM

  25. #25 by Marius on octombrie 1, 2011 - 4:24 pm

    Domnule Primar-General,

    Am citit pe Interent cateva articole referitoare la proiectul de la Razoare (Primavera Development).

    Mi-este greu sa cred ca, din punct de vedere urbanistic, este OK. Dimpotriva, in conditiile de trafic din zona, unde aproape tot timpul este un calvar, aceasta cladire va induce mai mult haos. Daca vreodata se va dori modernizarea intersectiei, acest lucru va fi imposibil avand in vedere ca noua cladire va fi chiar in centrul zonei. Ma asteptam ca in acel spatiu sa fie plantati cat mai multi pomi, chiar ma gandeam sa organizez un grup de voluntari sa plantam „pe ascuns” (pentru ca aici s-a ajuns in Bucuresti pentru a proteja unele zone) deoarece simteam ca se vor ivi smecheri care sa acapareze acel spatiu.

    Ca locuitor in zona, va informez ca am fost foarte dezamagit de decizia luata. Si nu sunt singurul.

    Sincer, avand in vedere ca sunteti si medic, ma asteptam sa acordati mai mult interes pentru spatiul verde. In loc sa cheltuiti milioane de euro pe flori (care trebuie replantate in fiecare an) sa plantati mai multi pomi, acestia rezista zeci de ani, cu efect mai puternic asupra calitatii vietii locuitorilor.

    In speranta ca pana la alegerile locale veti transmite semnale veridice ca intelegeti problemele bucurestenilor,

    Marius

  26. #26 by Toia Roxana on noiembrie 8, 2011 - 10:29 am

    Buna ziua domnul Primar General,

    Ma numesc Roxana Toia, locuiesc in Bucuresti, str. Rusetu nr.6, sc,2, etj.4, ap.39, sector 6.
    In imediata apropiere a blocului in care locuiesc( in curtea fostei intreprinderi GrantMetal) s-a deschis o spalatorie auto. Va scriu in numele mai multor vecini din cele 3 blocuri (Rusetu nr. 6, 8, 10) care suntem afectati de activitatea acestei spalatorii. Zgomotul produs de pompele de apa si aspiratoarele pe care le folosesc este foarte puternic, angajatii si clientii vorbesc in gura mare, duminica seara la ora 23:00 incinta spalatoriei se transformase in pista de incercari pt. un bolid. Suntem obligati sa stam cu geamurile inchise si chiar si asa, cu tot termopanul (si tin sa precizez ca al meu este de calitate superioara) nu mai avem liniste in propriile locuinte. Fiind doctor stiti foarte bine cat poate afecta stress-ul sanatatea. Eu si sotul meu avem functii de raspundere la locurile noastre de munca, va rog sa ma credeti ca, de cand s-a deschis aceasta spalatorie, dupa un week-end petrecut acasa ma duc mai obosita la serviciu decat daca as fi lucrat fara pauza si nu mai am nici un randament. Alti vecini au copii mici. Sunt batrani bolnavi care au nevoie de liniste. V-m expus aceasta problema pt. ca avem o intrebare; „cum a fost posibil sa se elibereze autorizatie de constructie, aviz de functionare, aviz de mediu, etc. pt. o astfel de activitate in imediata apropiere a unor locuinte?” si o rugaminte „ajutati-ne sa rezolvam aceasta problema!!!!”

    Cu stima,

    Roxana Toia

  27. #27 by Lori on decembrie 1, 2011 - 8:36 am

    Buna dimineata, domnule Primar ,
    Numele meu este Lorelei Clocioboiu si locuiesc pe al. Lacramioarei, nr. 1, bl. 9A, sector 3. Apelez la dumneavoastra in disperare de cauza pentru a ajuta toti vecinii din blocul meu si din blocurile alaturate in ceea ce priveste problema cainilor comunitari. Stiu ca sunt voci pro salvarea acestora, ci nu eutanasierea lor. Eu nu vreau decat sa ii luati de aici. Ca vor fi doar castrati si trimisi inapoi, nu este o solutie pentru noi si pentru copii nostrii. Problema cu care eu ma confrunt de cativa ani, caci din 2009, cand inca eram gravida, am inceput sa trimit solicitari la tot felul de institutii, este ca langa blocul meu este aciuata o gasca de caini (vreo 11 caini), agresivi, care se reped la oameni, indiferent de varsta, dar mai ales la copii. Dupa lasarea intunericului este practic imposibil sa iesi singur din casa. Ca sa pot pleca cu copilul la gradinita dimineata, trebuie sa imi trezesc tatal, care este presedintele blocului si care a depus solicitare in numele asociatiei de a fi ridicati cesti caini, cu care eu nu locuiesc, sa vina sa ma insoteasca si sa ma treaca de zona pe care acesti caini o considera teritoriul lor si pe care si-o apara toti, manati de instinctul de haita. Avem un spatiu de joaca destinat copiilor, amenajat de primaria de sector, in fata blocului, in care este imposibil sa iti duci copii, caci e plin de excremente, iar lemnul de la banci si de la leagane este imbibat in urina lor. Nu este uman posibil sa traim in astfel de conditii. Nu sunt nici eu omul care sa isi doreasca moartea cuiva, fie el animal, fie om, dar sa ii luati si sa ii castrati si pe urma sa ii lasati inapoi, nu se poate. Caci vor avea aceleasi instincte. Acesti caini trebuie fie luati si tinuti definitiv in adaposturi pentru ei, fie eutanasiati. Imi pare rau pentru cei care sustin cu tarie protejarea lor, dar ei nu s-au intalnit seara, la ora 20.00, cu haita de caini. Degeaba sustin drepturile animalelor, daca nu stiu despre ce e vorba. In alte tari, cum lor le place sa se laude, cainele este supus unor teste si daca da semne de agresivitate, este autanasiat imediat. In caz contrar, este dat spre adoptie. Cainii care locuiesc pe strada la noi sunt deja manati de alte instincte, nu locuiesc in preajma omului, nu sunt dresati pentru a-l proteja. Se reped la el din instinctul de a-si apara teritoriul, de a se impune ca alfa in fata celorlati caini. Asta nu inteleg cei care apara drepturile cainilor comunitari. Eu insa va rog, in numele mai multor oameni, sa veniti sa-i ridicati pe cei de pe aceasta strada, iar iubitorilor de caini, printre care ma numar si eu, le recomand sa mearga la centrele speciale si sa ii adopte, daca asta isi doresc, sa-i tina in casa, protejati de frig si de mizerie, sa-i spele si sa-i culce in culcusuri amenajate special, nu sa le dea drumul pe strada si doar pentru ca le arunca niste oase si ii mangaie sa se declare protectorii lor. Va multumesc.

  28. #28 by Diaconu Nicolae on ianuarie 25, 2012 - 2:26 pm

    Domnule Oprescu va cam luat prin surprindere ninsoarea?in sectorul 3 nici un utilaj pe strazi printre blocuri. si nici oameni pe trotuatre sau parcuri. RUSINE

  29. #29 by program on aprilie 7, 2012 - 5:50 pm

    aveti mare grija LA TANDEMUL STEFAN FLORESCU PC SECTOR 6 SI PIEDONE SECTOR 4……..MARE ATENTIE SE COACE DE UN COMPLOT MICUT….PISICA MICA ZGRIE RAU!!!!!!!!! FLORESCU VA CERE AJUTORUL CA SA TREACA PUNTEA…ATENTIIIIIIIIIIIIIIE !!!!!!!!!!!!!!

  30. #30 by nis on mai 14, 2012 - 12:44 am

    Dati odata drumu’ la proiectele:

    – CASA RADIO (Dambovita Center)
    – ESPLANADA

    Aceste 2 proiecte ne vor shimba imaginea deprimanta a capitalei intr-una moderna. Nu mai fiti „comunist” si puneti binele orasului mai presus de interesele si mofturile personale >:((

  31. #31 by HOMEI RALUCA on iunie 24, 2012 - 11:10 pm

    Stimate Dle Primar Oprescu,

    Trebuie sa recunosc ca v-am votat cu zambetul pe buze!
    Dar…ca orice alt cetatean al Romaniei, domiciliat si in Bucuresti, unde Dvs. aveti autoritate, doresc sa fac o plangere:

    FOARTE IMPORTANT!

    Soseaua Pantelimon… ati circulat recent in zona?
    Imaginati-va cum este sa vi noaptea acasa , de la un drum lung…obosit…NU exista treceri de PIETONI marcate, semmnele sunt ascunse de frunzele copacilor, ca sa nu mai vorbim ca erau reflectorizante acum cativa ani…Unui sofer putin mai obosit..ii va fi foarte greu sa faca slalom printre minunatele gropi, sau sa observe pietonii aflati in trecere intr-o zona care ar trebui sa fie marcata.

    Ceea ce va rog este sa nu lasati loc unui dezastru (in mod ipotetic) care ar putea sa distruga cel putin 2 familii, pentru ca soferul nu a putut sa evite si o gropa si un copil, intr-o zona care ar fi trebuit marcata!

    Soferii din Bucuresti cunos situatia, cunosc zona, dar ceilalti? care nu o stiu?

    Va rog insistent sa luati masuri, iar daca agenda Dvs, sau unui consilier, nu este prea plina, astept un raspuns referitor la cele de mai sus!

    Cu tot respectul,

    Raluca Homei

    ralucahomei@rocketmail.com

  32. #32 by ecadaniel36 on februarie 11, 2013 - 5:04 pm

    Stimate Dle Primar Oprescu,

    Trebuie sa recunosc ca v-am votat cu zambetul pe buze!
    Dar…ca orice alt cetatean al Romaniei, domiciliat in Bucuresti, unde Dvs. aveti autoritate, doresc sa fac o plangere:

    In strada Magurei nr. 1-5 se afla un bloc D1 acesta are o asociatie care functioneaza ilegal, fara adunare generala , fara stabilirea unui buget se fac lucrari fictive cu bani grei, in acest bloc cu 3 scari se afla peste 600 de proprietari ,majoritatea trecuti de a doua varsta , asa cum sunteti si dumneavoastra, chiriasi care mai decare dubiosi fara mutatie sau un act doveditor ca sunt luati in evidenta de circa 24 politie , sau facut plangeri impotriva asociatiei la primaria sectorului 5 si la circa 24 politie, dar degeaba , nu vede nimeni sau nimeni nu vrea sa vada , constat cu stupoare ca suntem invizibili , acest bloc este invizibil , acest sector 5 este invizibil, aceasta Romanie e invizibila , cu acte doveditoare aceasta asociatie functioneaza ilegal , cu caietul de procese verbale care intre inscrisuri se afla foi imaculate pentru a mai completa si alta data ce nu sa hotarat , depinde dupa caz , uneori administratorul ameninta , are spatele asigura si nimeni nu poate sa-l verifice, acesta are doar 4 oameni in comitet , pe ceilati 6 nu ii mai cheama la sedinta , deoarece sunt in potriva lui , legea 230 privind infiintarea si functionarea asociatiei de proprietari nu se mai respecta , s-a lucrat cu firme fictive , alte firme ,nu-i intereseaza procesul verbal dupa care ar trebuii sa funcioneze asociatia . Va rog , atat eu cat si locatarii blocului D1 din strada Magurei nr 1-5 sector 5 sa luati la cunostinta si sa ne ajutati intr-un fel , sincer, ati ramas singura persoana la care mai putem apela ,

    Din motive bine intemeiate ma semnez anonim
    nu mi-as dori sa fiu linsat de prietenii acestui administrator sau sa-mi fie familia pusa sub amenintare

    Cu o mare Multumire si respect pentru dumneavoastra ,

  1. Primarul Adormilă « Cuib de mitralieră

Lasă un comentariu