Primarul General, Sorin Oprescu, s-a intalnit cu reprezentantii companiei Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd

Primarul General, Sorin Oprescu, s-a intalnit astazi cu reprezentantii companiei Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd, in vederea unui schimb de experienta privind lucrarile de fluidizare a traficului. Compania are experienta in construirea de sosele suspendate, poduri si pasaje, fiind infiintata in urma cu 61 de ani.

Reprezentantii Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd si-au aratat interesul pentru realizarea unei autostrazi suspendate la Bucuresti, tinandu-se cont si de infrastructura existenta in Capitala noastra.

 Acestia i-au prezentat edilului de la Bucuresti actuala sosea suspendata inca in constructie, care strabate centrul Beijingului, fiind realizati 9,6 km intr-un interval de 2 ani. 

„Este foarte clar ca autostrada suspendata se poate face. Iata! Avem dovada vie a faptului ca 10 km au fost realizati in 2 ani de aceasta firma si am primit asigurari ca modelul poate fi implementat si la Bucuresti. Continuam discutiile, iar dorinta mea este aceea de a demara cat mai curand cu putinta acest proiect de fluidizare a traficului si in Capitala Romaniei”, a declarat Sorin Oprescu.

           Expertiza companiilor specializate in lucrari de infrastructura din Beijing a fost evidentiata si in cadrul vizitei de la Beijing Planning Exhibition Museum (Centrul de planificare Urbana), unde Primarului General i-a fost prezentat Master Plan-ul Beijingului pana in anul 2020. Oficialii chinezi sustin ca trebuie acordata atentia cuvenita zonei istorice a orasului, dar ca este obligatorie si adaptarea la noile cerinte ale orasului, constructiile moderne avand un rol important in dezvoltarea unei metropole.

              Programul oficial al edilului de la Bucuresti s-a incheiat cu vizita la una dintre cele mai mari unitati spitalicesti din China, spitalul Universitar „Chao-Yang”. Directorul Hou Shengcai a vorbit despre problemele de administrare si gestionare a fluxului de pacienti si si-a exprimat dorinta ca in cadrul acestei intalniri sa se puna bazele unei colaborari Bucuresti – Beijing, in domeniul medical.

 „Sunt foarte bucuros ca am avut ocazia de a intalni un medic – primar, caci sunt convins ca un asemenea om acorda o atentie sporita comunitatii si orasului pe care il administreaza. Bucuresti si Beijing sunt orase infratite si dorim sa continuam schimbul de experienta si in domeniul medical, nu doar in cel cultural, sau economic. Tinand cont de experienta dvs in medicina, dorim sa coloboram si sa va sprijinim in viitor”, a declarat directorul spitalului Chao – Yang, domnul Hou Shenghai.

           La randul sau, Sorin Oprescu a raspuns ca nu putea trece prin Beijing fara sa viziteze si un spital.

„Va felicit pe aceasta cale pentru eforturile, dar si pentru performantele dvs. Cred ca putem gasi o formula de colaborare si doresc sa va fac o invitatie directa la Bucuresti, pentru a va arata cateva spitale si pt a discuta punctual despre zonele in care putem lucra impreuna”, a raspuns Sorin Oprescu.

, , , , , ,

  1. #1 by Mariana Vasile on iulie 18, 2011 - 1:09 am

    #

    DOREAM O EXTINDERE IMOBILIARA SI M-AM ALES CU EVACUARE!
    de Mariana Vasile la 9 iulie 2011 la 16:44

    Zeci de oameni dorm in strada dupa ce au fost evacuati din casele in care au locuit o viata intreaga – VIDEO

    publicat: 8 Iunie 2011

    marime text:

    Dorm in adaposturi improvizate, cu copii mici, printre lucruri si obiecte de mobilier. Spiritele s-au incins dupa ce, sustin ei, au fost scosi cu forta, tarati si incatusati. Mai rau e ca evacuarile vor continua. Reprezentantii primariei sectorului 5 au spus ca problema e de competenta primariei generale. Din partea acestei institutii, insa, nu a fost dat inca un raspuns oficial.

    Embed:

    In urma cu cinci zile, familia Vasile a trecut prin clipe de cosmar, care par sa nu se mai termine. 11 oameni au fost evacuati din cele doua camere pe care le-au renovat si le-au ocupat fara acordul primariei.

    Dependintele sunt lipite de imobilul in care stau cu chirie in baza unui contract semnat cu primaria sectorului 5. Investitia neautorizata i-ar fi costat, spun ei, 200 de milioane de lei vechi.

    Mariana si Marian s-au mutat aici in urma cu 20 de ani, in baza unui contract de inchiriere cu primaria sectorului. E o zona a Bucurestiului destul de buna, in care au trait fara griji ani la rand. Intre timp, au aparut copiii. Apoi, acestia s-au casatorit si au la randul lor copii.

    Lucrurile s-au complicat si mai tare dupa ce a venit sa locuiasca impreuna cu ei unchiul si asta pentru ca barbatul avea la randu-i iubita si copii. Asa au ajuns sa se ingramadeasca 11 suflete in doua camarute de 15 metri patrati.

    Oamenii spun ca au facut numeroase cereri de extindere catre Primarie, dar fara rezultat. Cu toate astea au investit in doua camere alaturate. Au fost insa evacuati in urma cu cinci zile.

    Marian, cel care s-a urcat pe acoperisul casei si vrea ca vocea lui sa fie auzita, lucreaza ca paznic la un restaurant, iar sotia lui, este infirmiera. Fratele cu care imparte cele doua camarute munceste cu ziua sa-si intretina sotia bolnava de cancer.

    100 de metri mai incolo, o alta familie isi traieste propria drama. Familia Manea. Oamenii au fost scosi in strada de doua saptamani. Locuiau intr-o casa nationalizata pe care proprietarul a revendicat-o si a castigat-o in instanta. Acum, fostii locatari si-au improvizat cum au putut, un adapost.
    Răspunde
    #

    #2 by Mariana Vasile on iulie 11, 2011 – 11:38 am

    http://www.acasatv.ro/emisiuni/zeci-de-oameni-dorm-in-strada-dupa-ce-au-fost-evacuati-din-casele-in-care-au-locuit-o-viata-intreaga-video.html
    Răspunde
    #

    #3 by Mariana Vasile on iulie 11, 2011 – 11:41 am

    PENTRU CA AM INDRAZNIT SA CER EXTINDERE IMOBILIARA ,AUTORITATILE M-AU EVACUAT INTR-UN MOD BARBAR!
    Răspunde
    #

    #4 by Mariana Vasile on iulie 11, 2011 – 11:42 am

    AM CERUT O EXTINDERE IMOBILIARA,AUTORITATILE M-AU EVACUAT!
    Răspunde
    #

    #5 by Mariana Vasile on iulie 11, 2011 – 11:45 am

    am primit dispozitia de evacuare dupa 12 ore decand fusesem scosi din casa!iar la 2 ore dupa evacuare a venit o alta familie sa se instaleze in casa! ,oare eu si familia mea nu avem dreptul la o casa?

Lasă un comentariu